Aberfeldy 12 Year Old – Honning og appelsin

Aberfeldy 12 Year Old – brugt i Dewar’s blended

Aberfeldy 12 Year Old er en single malt whisky på 40% vol. Aberfeldy Distillery er et whisky destilleri i Skotland, som er beliggende i Highland området. Aberfeldy er ejet af Bacardi Limited, og whiskyen bruges som hovedbestandel i Dewar’s blended whisky. Ofte refereres der endda til destilleriet som “Dewar’s Aberfeldy”. Whiskyen er lagret på ex-bourbon fad, og er desuden kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #87

Anmeldelse af Aberfeldy 12 Year Old

Næse:

Man dufter straks søde frugter som modne æble og pærer. Sødmen ændrer sig dog hurtig over i en mere honninglignende sødme. Efter lidt tid i glasset fremkommer en smule syrlighed. Det betyder af aromaen fra frugterne kommer til at minde lidt om ananas i sin fremtoning. I baggrunden fremkommer en snert af egetræ, og en smule vanilje dukker frem. Der er ingenting at mærke fra de 40% vol alkohol i aromaen.

Aberfeldy 12 Year Old - Sample

Aberfeldy 12 Year Old – Sample

Palette:

Ananas er tydeligere i smagen. Der er en fin balance mellem honningsødme og syrlighed, som næsten leder tankerne hen i retning af søde modne appelsiner. Efter et par mundfulde bliver smagen af egetræ tydeligere og tydeligere, og der kommer en fin smag af vanilje. Fra baggrunden kommer noter af karamel og mørk chokolade. Heller ikke i smagen mærken men alkoholen synderligt. Man fornemmer lidt prikken på tungen fra lidt stærk krydderi.

Afslutning:

Der er en medium lang eftersmag på drammen. Smagen af krydderi er tydeligere i afslutningen. Der er lidt prikken som fra stærk sort peber og kanel. Dette går dog hurtigt over i et mere sødmefyldt udtryk. Igen er balancen mellem syre og sødme hen i retning, af den, som man kender fra søde appelsiner. Fra baggrunden kommer efterhånden en smag af kaffe og karamel. Det hele slutter af i en smule vanilje på tungen, inden den tørrer ud i en let bitter note.

Hvad siger producenten:

“Aberfeldy 12 Years Old Whisky is mellowed for 12 Years in handmade oak casks, this smooth, sweet dram offers rich rewards for those who like to dig deeper. “

Konklusion:

Dette er en ganske fin whisky, hvis man ikke har prøvet single malt whisky tidligere. Den er ikke specielt kompleks, men tilbyder stadig ganske fine indtryk i både duft, smag og eftersmag. Hvis man er ny ud i den store verden af single malt whisky, så kan man sagtens starte her. Prisen på omkring 350,- kroner sprænger heller ikke budgettet, og den klarer sig fornuftigt sammenlignet med andre i prislejet. For den lidt mere avancerede whisky-nyder, så er dette en fin dram til hverdagen, eller til at introducere andre til whisky. Konklusionen på denne anmeldelse af Aberfeldy 12 Year Old er, at dette er en fin begynder whisky, der trods alt har lidt at byde på.

3/5 (1)