Alberta Premium – 100% Rye fra Canada

Alberta Premium – Canadisk rug whisky

Alberta Premium er en canadisk whisky på 40% Vol. Whiskyen er fremstillet af Alberta Distillers Limited, beliggende i Alberta i Canada. Whiskyen er lagret på en blanding amerikanske ex-bourbon fad og virgin oak fad. Whiskyen er destilleret ud fra en urt bestående af 100% rug, hvilket er ret specielt. Whiskyen har modnet i minimum 5 år på de forskellige fad. Whiskyen er desuden kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #65

Anmeldelse af Alberta Premium

Næse:

Der er ikke en voldsom kraftig duft i whiskyen, og den forekommer næsten neutral. På trods af kun 5 år i fad, så er det første man fanger i duften faktisk egetræ, når næsen lige har ledt lidt efter indtryk. Efter lidt tid kan man opleve lidt vanilje og en smule sødme, som man kender fra karamel, i duften. Efterhånden fremtræder lidt tydeligere noter som man kender fra rug whisky, hvor det er krydderier og rugbrød, men det forekommer slet ikke så tydeligt som i andre rye whiskyer. Der er ikke megen indflydelse fra de 40% vol. alkohol.

Alberta Premium - Sample

Alberta Premium – Sample

Palette:

Det første man fanger i smagen er de, trods alt lave, 40% vol. alkohol. Bagved alkoholen gemmer sig smagsnoter af vanilje og lidt karamel. De kendte smagsnoter af krydderi og rugbrød træder kun svagt frem i paletten, men er dog lidt til stede. Efter et par mundfulde opfanger man egetræet, som var mere markant i duften. Der er en smule syrlighed at spore i baggrunden, som godt kan lede tankerne hen på noget moden citrus-frugt.

Afslutning:

Der er en ret kort afslutning på denne dram. Afslutningen er præget af fine noter af vanilje og en smule karamel. Også her forekommer en syrlighed, som også var til stede i smagen. Slutteligt tørrer tungen en smule ud, og man fornemmer lidt bitterhed på tungespidsen, der sikkert stammer fra virgin oak fadet.

Hvad siger producenten:

“An explosive taste that is bold with its own unique earthy character, made with 100% Canadian Prairie Rye and aged for a minimum of 5 years, Alberta Premium is the original 100% rye.”

Konklusion:

Denne rye whisky generer ingen. Den er utrolig neutral i både duft, palette og eftersmag. Den vil sikkert være god for en. der skal smage sin første rug whisky, men jeg syntes den er for tynd. Der mangler de kraftigt krydrede nuancer som man kan møde i andre whiskyer af denne type. Den minder faktisk mere om en fadlagret snaps i sit udtryk, og jeg tror faktisk den ville gå ganske fint til et dansk frokostbord. Flasken koster omkring hvad der svarer til 200,- kroner på det canadiske marked, men den kan ikke fås i Danmark. Denne sample er modtaget af youtube kanalen SOWLEG, der også har anmeldt drammen. Hvis man sammenligner med snaps af god kvalitet, så er den muligvis pengene værd – som whisky er den ikke. Konklusionen på denne anmeldelse af Alberta Premium er, at der ikke er meget “premium” over den.

3.67/5 (3)