Red Cap – Wicked Tales of Scotland

Red Cap – Barrel Aged Wee Heavy

Red Cap er en fadlagret Scotch Ale på 9,5% vol. Øllen er brygget af Amager Bryghus, der naturligvis er beliggende på Amager. Øllen er en “Wee Heavy” som blot betyder at det er en øl af typen Scotch Ale på mere en 6,0% vol. alkohol, hvilket denne jo ligger lang over. Der meldes ikke ud hvilke fad øllen har lagret på, men det fremgår af etiketten, at den har lagret i 7 måneder. Øllen er med i en serie af fadlagrede udgivelser som bryghuset kalder “Wicked Tales of Scotland“. Denne øl er fra Batch #1813, og de er sendt på markedet den 2. februar 2019.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #292

Anmeldelse af Red Cap

Næse:

Man bliver først ramt af en ret kraftig sødme, når man stikker næsen hen til glasset. Det er en sødme som man kender det fra tørret frugter som svesker og rosiner. Sødmen aftager dog ret hurtigt i glasset. Nu er duften mere præget af mørk og ristet malt. Langsomt fremkommer en fin duft af chokolade og vanilje. Der er en smule vinøs udtryk over hele udtrykket i næsen. De kraftige 9,5 % vol er ikke umiddelbart at mærke i aromaen.

Red Cap

Red Cap

Palette:

Paletten er også præget af de mørke, søde og tørrede frugter, som også var tydeligt tilstede i næsen. Igen er er det rosiner og svesker som er fremtrædende. Langsomt bliver smagen af chokolade tydeligere. I baggrunden fornemmer man lige en lille snert af noget vanilje og karamel. Der er ikke meget humle at finde i paletten, men man mærker stadig en smule bitterhed på tungen. Om bitterheden kommer fra humle eller fra lagringen på whisky fad er svært at sige. Alkoholen er tydeligere i smagen, men den bliver aldrig dominerende.

Afslutning:

Der er medium lang afslutning på denne øl. Øllen er en præget af sødme fra de mørke frugter, men også en maltsødme, som lægger sig som et lag på tungen. Laget bliver tykkere og tykkere for hver mundfuld man tager af øllen. Det bliver dog aldrig så sødt, at det kammer over og bliver vammelt. Chokoladen, vaniljen og karamellen er tydeligere i eftersmagen. Ligeledes fremtræder bitterheden også tydeligt på tungen, inden den slutteligt tørrer ud, og man kun sidder tilbage med en fornemmelse af vanilje i munden, og lidt varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“As romantic as they may seem, the many castle ruins along the Anglo-Scottish border should only be approached with extreme caution. Because here in the rubble of algae-covered bricks from ancient fallen walls is where the Red Cap reigns. As small and timid as this little goblin-style creature may seem, as fast you should run if you ever meet one. “

Konklusion

Det er en god øl, det skal der ikke herske tvivl om. Det er en ret kraftig oplevelse at drikke øllen. Man mærker en god bitterhed, og noter af vanilje og karamel, hvilket mere end antyder, at de 7 måneder på fad, har haft indflydelse på oplevelsen. Man kan købe en øl på 33 cl. for 60,- kroner. Det er selvfølgelig dyrt for en øl, men når man tænker på, at der kræves 7 måneders lagring, så virker prisen meget fair, i forhold til oplevelsen. Særligt når man tænker på, at andre fadlagrede øl kun sjældent viser, at tønderne har haft indvirkning på smagsoplevelsen. Konklusionen på denne anmeldelse af Red Cap er, at det er god øl, hvor man for en gang skyld oplever noget påvirkning fra fadlagringen.