The Black Cat – Wicked Tales of Scotland

The Black Cat – Barrel Aged Baltic Porter

The Black Cat er en fadlagret Baltisk porter på 10% vol. Øllen er fremstillet af Amager Bryghus. Øllen har lagret i 7 måneder på “Peated whisky barrels”, som det står på etiketten. Der meldes ikke ud, hvilket skotsk destilleri fadene kommer fra. Øllen er med i en serie af fadlagrede udgivelser fra bryghuset. Serien går under navnet “Wicked Tales of Scotland“. Denne øl er fra Batch #1811, og de er sendt på markedet den 2. februar 2019.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #259

Anmeldelse af The Black Cat

Næse:

Der duftes først hårdtristet malt. Den er tydelig mørk i sin fremtoning i næsen. Der kommer hurtigt en let sødme frem, som leder tankerne hen i retning af chokolade. Efter nogle minutter i glasset, så kommer en smule duft af kaffe. I baggrunden fornemmes et let strejf af vanilje. Man mærker ikke de 10% vol alkohol i aromaen, og den fremkommer næsten lidt diskret.

The Black Cat

The Black Cat

Palette:

Der er lidt noget kraft i smagen. Igen er det tydeligt at det er de hårdtristede malte, som bærer øllen frem. Der smages først sød mørk chokolade. Den bitre note, man kender fra mørk chokolade, udebliver, og kun smag og sødme kommer igennem. Efter et par slurke, kommer en fin smag af karamel og en lidt vanilje frem fra baggrunden. Der er en let prikken på tungen, som sagtens kan komme fra lagringen på de aflagte fad, som tidligere har indeholdt whisky. Alkoholen er ikke tydelige i paletten.

Afslutning:

Der er en lang eftersmag på denne fadlagrede øl.Først er chokoalde-sødmen tydelig. Efterhånden fremkommer en fin bitterhed, som godt kan komme fra egetræet i de gamle fad. Det kan naturligvis også komme fra bitterhumlen i øllen. Faktum er dog, at det giver en smule tør fornemmelse på tungen. Munden er stadig godt dækket af mørk maltsødme, inden det slutteligt ebber ud i en smag af karamel og lakrids. Der mærkes en smule varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

“The Black Cat – Cat Sith in the local tongue – is a fairy creature, always known for the white spot on its chest and for being as large as a grown-up dog. Known to haunt the Scottish Highlands, it was feared by the Scots, especially around the time of a death. If the corpse had not yet been buried before the black cat appeared, it would steal your soul before the gods claimed it.”

Konklusion

Dette er en ganske fornuftig øl, der til tider kan virke lidt for diskret. Man må give omkring 60,- kroner for denne fadlagrede øl. Nuvel, man får en øl, som har lagret på aflagte fad fra røget whisky i 7 måneder, og en øl som har 10% vol alkohol. Det skal naturligvis koste nogle penge. Man kan få andre fadlagrede øl i samme prisleje, som jeg personligt vil foretrække. De andre øl i denne “Wicked Tales of Scotland” serie, klarer sig efter min mening bedre. Øl fra Amager Bryghus har generelt rigtigt højt niveau, der ikke helt indfries med dette bryg. Det gør ikke dette bryg til en dårlig øl – så langt fra faktisk. Den har stadig meget at at byde på. Hvis man undlader at skrue forventningerne i vejret, når man hører “fadlagret Baltisk porter”, så er det en ganske hæderlig øl. Konklusionen på denne anmeldelse af The Black Cat er, at øllen er god, men mine forventninger måske ikke helt blev opfyldt.