Annandale Man O’Words – Founders’ Selection 2016

Annandale Man O’Words – American Oak Cask 2016/588

Annandale Man O’Words er en single malt whisky på 61,4% Vol. Whiskyen er produceret af Annandale Distillery i Lowland regionen i Skotland. Whiskyen er påfyldt et hogshead fad af amerikansk egetræ i 2016. Dermed er aftapningen en såkaldt single cask whisky. Destilleriet købte 8 ex-sherry fad af amerikansk egetræ, og 4 ex-sherry fad af spansk egetræ fra José y Miguel Martín SA. Halvdelen blev fyldt med råsprit uden røg, kaldet Man O’Words, og resten blev påfyldt røget råsprit, og kaldt Man O’Sword. Denne flaske er fra det ene af de 4 fad, af amerikansk egetræ, med råsprit uden røg. Fadet er særligt udvalgt af ejeren David Thomson, og hedder Cask 2016/588. Der er aftappet 321 flasker fra fadet, og jeg anmelder her flaske #263. Alle flasker er aftappet ved cask strength. Flasken er fremstillet uden kølefiltrering og kommer uden aldersangivelse.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #325

Anmeldelse af Annandale Man O’Words

Næse:

Næsen mødes at en let sødme af modne frugter. Der duftes modne æbler og noget som minder om mirabeller og blommer. Der følges op med en fjern note af hasselnødder. Langsomt kommer lidt mørkere noter frem. Der duftes rosiner og abrikoser. I baggrunden fornemmes fjernt lidt appelsiner og mandariner. Efter nogle minutter i glasset kommer kommer vanilje og brun sukker en anelse frem. Fadstyrken i de 61,4% vol alkohol er kun svagt at ane i duften. Citrusfrugter og vanilje kommer tydeligere frem med en anelse vand i glasset.

Annandale Man O'Words

Annandale Man O’Words

Palette:

Alkoholen er mere tydelig i smagen, og vand kan med fordel tilsættes for at nedtone spritten. Man mærker med det samme stærke krydderier på tungen. Der smages peber og kanel, der giver en varm og prikkende følelse på tungen. Der gøres hurtigt plads til sødme fra tørrede frugter som rosiner og abrikoser. De friske modne frugter er mere tilbagetrukne i smagen, end de var i duften. Søde appelsiner, mandariner og æbler ligger i baggrunden. Efter et par nip til denne Lowland whisky kommer vanilje og egetræ mere frem i smagen.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på whiskyen. Sødme fra både de tørrede og de friske modne frugter, har lagt sig som et fint lag i mundhulen. Smagen af egetræ og vanilje er mere markant i eftersmagen. Sammen med en smag af nødder, kommer en let bitter note frem. Der mærkes momentvis stærk peber og kanel på tungen. Man efterlades med en tydelig tørhed i munden, med minde om modne appelsiner og karamel.

Hvad siger producenten:

“Cask 2016/588, 61.4%abv is an American oak hogshead filled with unpeated Man O’Words spirit. As the extraction of flavour from American oak is slower than from Spanish oak, the effect on our unpeated spirit is more subtle, adding richness, depth and comple”

Konklusion:

Dette er en ganske fornuftig whisky. Der tilbydes interessante noter i både duft, smag og eftersmag. Kombinationen mellem modne frugter, tørrede frugter, stærke krydderier og vanilje giver en god kompleksitet til en ung single malt whisky. Sammen med styrken i den høje alkoholprocent, efterlades men med et godt helhedsindtryk, hvor der ikke er tvivl om kvaliteten. Man kan købe en flaske for omkring 650,- kroner. For de penge får man til gengæld en single cask aftapning med fuld fadstyrke, fra et relativt nyt destilleri. Konklusionen på denne anmeldelse af Annandale Man O’Words Founders’ Selection 2016 Amrican Oak Cask 2016/588 er, at der er en stabil whisky, og med den kvalitet whiskyen har, så bliver det spændende, at følge udviklingen på destilleriet.

4/5 (1)