Balcones Texas Pot Still Bourbon – Straight Bourbon Whisky

Balcones Texas Pot Still Bourbon – The Original Texas Whisky

Balcones Texas Pot Still Bourbon er en amerikansk straight bourbon whisky på 46% Vol. produceret på det amerikansk destilleri Balcones Distilling i Texas. Denne bourbon er fremstillet på traditionelle pot stills,inden sprittet modner på traditionelle nye ristede fad af amerikansk egetræ. Flasken kommer uden aldersangivelse, så det vides ikke hvor længe den har modnet på disse fad. Den aftappes uden brug af kølefiltrering, og der tilsættes ikke farvestof. Denne flaske er fra Batch #TPSB21-1, der er aftappet den 25/2-2021.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #387

Anmeldelse af Balcones Texas Pot Still Bourbon

Næse:

En sødme fra mørk sukker rammer næsen som det første, når den nærmer sig glasset. Der følges hurtigt op med sødme fra solmodne æbler, Langsomt kommer lidt sødme fra modne kirsebær en anelse frem i duften. I baggrunden er der tydeligt tilstedeværelse af egetræ og vanilje. Efter at have smagt på denne bourbon, fornemmes også lidt mørk chokolade og noter af kaffe i næsen. Alkoholen er ikke markant i duften, men den er dog til stede.

Balcones Texas Pot Still Bourbon

Balcones Texas Pot Still Bourbon

Palette:

Ganske som i duften, så er mørk og brændt sukker det første der smages. Der følges hurtigt op med en smag af modne kirsebær, med et strejf af røde æbler. Egetræ er tydeligere i smagen end i duften, og det giver en let bitterhed i denne bourbon. Sammen med vanilje og karamel ledes tankerne i retning af mørk chokolade og kaffe. Efter et par nip til drammen mærkes lidt stærk kanel og peber på tungen. Alkoholen mærkes, men er ikke dominerende eller sprittet.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne bourbon. Sødmen er stadig markant i eftersmagen. Det er stadig mørk, brændt sukker, karamel og modne æbler og kirsebær, der i kombination giver en sødmefuld afslutning. Smagen af egetræ og vanilje er tydeligere i eftersmagen. Kanel smages momentvis stadig, men er ikke stærk eller prikkende længere. Munden tørrer slutteligt en anelse ud, mens men efterlades med et minde om mørk chokolade og kaffe.

Hvad siger producenten:

“Big flavors have always been the cornerstone of our prized Texas Whiskies, and Texas Pot Still Bourbon is no exception. Made grain-to-glass using a traditional pot still distillation ensures a rich and viscous spirit that stands up to aging in new charred oak without losing its essence. Each dram is full of character and body, with an aromatic entry and soft finish, for an approachable yet memorable experience.

Konklusion:

Dette er en glimrende bourbon. Kan man lide klassisk amerikansk bourbon, der domineres af sødme fra mørk sukker, så er dette et godt bud på en god flaske. På trods af tydelig og markant sødme, bliver den dog ikke så tung, næsten vammel-sød, som jeg ofte har oplevet i bourbon. Der er stadig en form for friskhed fra æbler og kirsebær, der til tider gør, at drammen virker næsten let i sit udtryk. Man kan købe en flaske for cirka 400,- kroner. Jeg fandt denne flaske på et Black Friday tilbud til 325,- kroner. Til den pris er det bare at købe en flaske. Konklusionen på denne anmeldelse af Balcones Texas Pot Still Bourbon er, at det er en fin bourbon, med mange klassiske noter, men stadig med friskhed og lethed i sit udtryk.

3/5 (1)