Besøg hos Whisky.dk – whisky, whisky og whisky

Whisky.dk – fin afslutning på en dag med whisky (reklame)

Dagen startede godt, da jeg sammen med min kone og datter, begynder dagen med en fadsmagning af mit private whiskyfad hos Trolden Bryghus. Grundet typisk dansk sommervejr ville min kone og datter tage en tur i Kolding Storcenter, inden vi skulle hjem til det nordjyske. Jeg ville nu hellere have været inde i byen, men det var vejret altså ikke lige til. Vi fik os lidt frokost, og var egentlig mentalt på vej hjem. Jeg havde et par dage forinden fortalt, at whisky.dk havde en fysisk butik ikke langt fra Kolding, men regnede ikke med, at pigerne gad mere whisky den dag. Jeg tog fejl. Min kone insisterede på, at vi kørte derned, når det kun ligger omkring 15 minutters kørsel fra Kolding Storcenter.

Whisky.dk i Sjølund

Jeg har jævnligt handlet på hjemmesiden, men aldrig været i den fysiske butik. Jeg ved dog, at det er ildsjæle, når det kommer til whisky. I 2019 var jeg til whiskymessen i Kolding, der netop afholdes af whisky.dk. Det var et glimrende arrangement, så forventningerne var store. Da vi ankommer til den renoverede lade, mødes vi af en opstilling af klassiske whiskyfad udenfor indgangen. Efter at have åbnet døren, træder man ind i en verden af whisky. Der er hylde op og hylde ned, hvor man kan finde alle produkterne, der også sælges i deres webshop. Der er en sektion med blended whisky, og de skotske whiskyer er delt op efter whisky regioner. Der er er også sektioner til både irsk whiskey, dansk whisky og amerikanske bourbons. En opdeling der luner en gammel whisky-nørds hjerte. En herre er ved at sætte på hylden med dansk whisky, og han spørger om vi har brug for hjælp. Det har vi, for jeg skal bruge en pris på en af hans danske whiskyer. Jeg falder i snak med ham, og det viser sig, at være Ulrik Bertelsen, der er direktør for whisky.dk.

 

Hvad fik jeg med hjem fra whisky.dk?

Smagsprøver:

Jeg får mig en god snak med Ulrik, og forklarer, at jeg lige kommer fra Trolden Bryghus, hvor jeg har prøvesmagt mit eget whiskyfad. Han spørger pænt, om jeg ikke havde lyst til, at smage en af deres private cask aftapninger fra Trolden. Det siger jeg naturligvis ikke nej tak til. Så kan jeg sammenligne med min egen whisky, som stadig er i frisk erindring fra mit besøg tidligere på dagen. Jeg fortæller, at jeg skriver lidt om whisky i ny og næ, hvorefter han straks laver et par samples til mig, som jeg kan få med hjem. Han giver mig to samples af deres egne aftapninger Alpha og Omega, som blev frigivet til whiskymessen 2019.

  • Alpha – Bunnahabhain Staoisha 4 Year Old Signatory Vintage 2014/2019
  • Omega – Mortlach 10 Year Old Signatory Vintage 2008/2019

Dansk Whisky

Årsagen til at jeg oprindeligt faldt i snak med Ulrik, var jo en prisforespørgsel på en dansk whisky. En whisky som jeg længe har haft øjnene på, da den kommer fra et af de danske destillerier, som jeg endnu ikke har smagt whisky fra. Det endte med, at jeg købte den, på trods af den ret høje pris. Min nysgerrighed på at smage whisky derfra, blev simpelthen for stor, og så måtte jeg dykke dybt i tegnebogen. Jeg købte;

  • Ærø Whisky Standard Issue flaske #150 aftappet 9/12-2019

Det er en flaske, som jeg glæder mig meget til at smage, når jeg engang kommer frem til den i køen på min whiskyreol.

En lang whiskydag

En vellykket dag er overstået. Der har været meget whisky-snak, men det er jo netop det, som denne hobby også drejer sig om. Jeg fik også smagt på et par samples, og jeg fik købt mig en enkelt flaske. Min kone og datter klarede sig fint igennem, selvom det nok ikke lige er deres interesse. De fik så en tur i storcenteret til gengæld. Så håber jeg vi er kvit. I storcenteret var jeg så godt nok også lige inde og kigge i spiritus-handlen, men lad det nu ligge. Begge pigerne sov i bilen på vej hjem, og jeg sad bag rattet, og glædede mig til at komme hjem, og kigge nærmere på mit nye indkøb.