Braunstein Library Collection 19:1 – sherry og portvin

Braunstein Library Collection 19:1 – Release på whiskymessen 2019

Braunstein Library Collection 19:1 er en dansk whisky på 46% Vol. Whiskyen er produceret af Braunstein Distillery på Sjælland. Whiskyen er lagret på ex-oloroso fad og ex-portvinsfad. Dette er den første udgivelse i 2019, og den frigives på whiskymessen 2019, hvor jeg købte denne sample. Whiskyen er ikke kølefiltreret og kommer uden aldersangivelse.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #56

Anmeldelse af Braunstein Library Collection 19:1

Næse:

Maltsødme er det første man opfanger når man dufter til denne dram. Når næsen har justeret sig til sødmen, så mærker man tydeligt mørke tørrede frugter som dadler og figner. Der er en smule syrlighed at spore i baggrunden. Egetræ og vanilje ligger fint hen over udtrykket. Kombinationen leder tankerne hen i retning af mandler og marcipan. De 46% Vol alkohol er ikke dominerende på nogen måde.

Braunstein Library Collection 19:1 - Sample

Braunstein Library Collection 19:1 – Sample

Palette:

Alkoholen er mere fremtrædende i smagen, men den nedtones fint med lidt vand. Paletten er præget af mandel og marcipan, som kun svagt var til stede i duften. Man mærker en god sødme, som man kender det fra næsten overmoden frugt. Syrligheden er mere fremtrædende i paletten. Sammen med en let bitterhed, giver det en følelse i munden, som man kender fra citrusskræl. Igen er vanilje og træ fra fadet kun en smule at bemærke.

Afslutning:

Der er en medium eftersmag på drammen. Syrligheden og bitterheden bliver nu mere dominerende. Stærkere krydderier som peber kom nu frem. Sammen med alkoholen giver det en lidt skarp fornemmelse på tungen. Efterhånden som det aftager, bliver sødme og vanilje mere dominerende. Det giver en fornemmelse af mælkechokolade i munden, inden det klinger af med en lidt tør tungespids.

Hvad siger producenten:

“Dette er vores første aftapning i 2019. Denne whisky har lagret på en kombination af Oloroso sherry og Portvins egetræs fade. Denne kombination af på den ene side spanske fade, der har huset den mørke sherry, bidrager med en dyb og rig karakter af tørret frugt samt de allerbedste eks-portvinsfade fra Portugal, der tilfører en fantastisk sødme og balance til whiskyen. Whiskyen afrundes som altid af frugt sødmen, der er så karakteristisk for Braunstein’s whisky.”

Konklusion:

Dette er en ganske fornuftig whisky, der faktisk har en del at byde på. Den har en god balance mellem sødme, syrlighed og bitterhed. Det giver drammen en god variation. Man kan købe en flaske for omkring 800,- kroner. Det er naturligvis dyrt for en whisky uden aldersangivelse, når man tænker på, hvad man ellers kan få for pengene. Sammenligner man med andre danske whiskyer, så klarer den sig dog godt, både hvad angår både pris og kvalitet. Skal man introducere folk til dansk whisky, så kan man godt starte med denne. Så bliver man nemlig ikke skuffet. Konklusionen på denne anmeldelse af Braunstein Library Collection 19:1 er, at den er en god repræsentant for dansk whisky.

3/5 (1)