Craigellachie 13 Year Old – lækker Speyside whisky

Craigellachie 13 Year Old – Sød og krydret whisky

Craigellachie 13 Year Old er en whisky på 46% vol. Whiskyen kommer fra Craigellachie Distillery, som er et af Skotlands destillerier i Speyside området. Destilleriet hører under Dewar’s, som er ejet af Bacardi Limited. Whiskyen er lagret på ex-sherry fad og ex-bourbon fad. Lagringen har fundet sted i 13 år, inden den bliver hældt på flaske. Det er værd at bemærke at whiskyen ikke er kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #167

Anmeldelse af Craigellachie 13 Year Old

Næse:

Der er et ret kraftigt første indtryk, med en del alkohol i næsen. Lidt tid i glasset bløder lidt op for det hårde første indtryk. Ligeledes kan lidt vand med fordel tilsættes, Der lukkes op for fine noter af egetræ og moden frugt. Man dufter lidt fersken og modne pærer. I baggrunden fornemmes lidt karamel og vanilje. Der er en lille snert af mint eller menthol i aromaen på whiskyen.

Craigellachie 13 Year Old - Sample

Craigellachie 13 Year Old – Sample

Palette:

Som i næsen er der er et kraftigt førstehåndsindtryk. Der er tydeligt stærke krydderier på tungen, og sort peber skærer kraftigst igennem. Efter et par nip til drammen bliver smagen af frugt tydeligere. Vi er ovre i mirabeller, fersken og æbler. Samtidig er der fin tilstedeværelse af egetræ, der tilføjer bitre noter til smagen. I paletten fornemmes også mint eller menthol, som også var at finde i duften. De 46% vol er også markante i smagsprofilen, og et par dråber vand gør udtrykket lidt blødere.

Afslutning:

Der er en medium til lang afslutning på denne Speyside whisky. Eftersmagen er præget af en god sødme, som fra moden frugt. Vanilje fra ex-bourbon fadene kommer tydeligt frem i afslutningen. Alkoholen giver en god varme i munden, som er med til at løfte oplevelsen. Bitterheden i afslutningen er tydeligere end i både duft og smag, og giver en næsten tør fornemmelse på tungen. Langsomt afsluttes med lidt fornemmelse af mint i halsen.

Hvad siger producenten:

“Speyside whiskies are known to be fruity and floral, but as the bad boy of Speyside, Craigellachie defies with its oil fired, rich character.”

Konklusion:

Dette er en virkelig god dram. Man får en fantastisk kraftfuld whisky med fin kompleksitet, og gode aroma- og smagsoplevelser. Man kan købe en flaske for under 400,- kroner, og det er den helt bestemt værd. For pengene får man en 13 års whisky, der ikke er kølefiltreret, og en interessant whisky-oplevelse. Den kan klart anbefales. Tiden i glasset har stor indvirkning på denne dram, og derfor kunne det være interessant at følge udviklingen igennem en hel flaske. Jeg tror det kunne blive en interessant tur. Konklusionen på denne anmeldelse af Craigellachie 13 Year Old er, at man virkelig har med en spændende whisky at gøre i denne dram.

4/5 (1)