Dancing a duet – SMWS 59.57

Teaninich 2008 10 Year Old – SMWS 59.57

Dancing a duet SMWS 59.57 er en whisky på 55,1% Vol. Den er fremstillet på det skotske destilleri Teaninich Distillery i Highland distriktet. Whiskyen er flasket af den uafhængige aftapper The Scotch Malt Whisky Society. Whiskyen har først modnet 9 år på et enkelt ex-bourbon fad, inden den er flyttet til at hårdt ristet virgin oak fad. Spiritussen, til denne single cask aftapning, er brændt den 29/09-2008. Den er senere aftappet ved fuld fadstyrke, med en aldersangivelse på 10 år. Der er ikke brugt kølefiltrering og kunstige farvestoffer i produktionen. Dette outturn består af 320 flasker.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #411

Anmeldelse af SMWS 59.57

Næse:

Duften af solmodne bær kommer op af glasset som det første. Der duftes blåbær og stikkelsbær. Der følges op med en tydelig duft af egetræ og mandler, hvilket minder lidt om det man kender i marcipan. Når drammen har stået i glasset i nogle minutter, kommer duften af krydderurter frem fra baggrunden. Der duftes tydeligt mynte, med et strejf af timian i baggrunden. Når man har smagt på whiskyen fornemmes lidt syrlig yoghurt. Alkoholen mærkes i næsen, men den er ikke for voldsom.

Dancing a duet 59.57

Dancing a duet 59.57

Palette:

So, i næsen smages de solmodne blåbær og stikkelsbær som det første. Der følges op med en let syrlig note, og tankerne ledes i retning af yoghurt med bær. Efter et par nip til denne Highland whisky bliver smagen af mynte gradvist tydeligere og tydeligere. Langsomt kommer en lidt bitter note af egetræ og valnødder frem, mens smagen af vanilje er mere markant. De 551,% Vol alkohol mærkes i munden, men et par dråber vand nedtoner dette.

Afslutning:

Der er medium afslutning på whiskyen. Smagen af vanilje er ganske markant i eftersmagen. Sammen med en smag af mandler og valnødder minder det lidt det der kendes i marcipan. Lidt smag af nyspidset blyant er kortvarigt til stede. Lejlighedsvist fremkommer stadig mynte i munden. Lidt stærk ingefær prikker en anelse på tungen, men er hurtigt væk igen. Der mærkes varme fra alkoholen, mens en snert af bitterhed mærkes, mens munden tørrer ud.

Hvad siger producenten:

“Rich, aromatic, luscious and fragrant were only a few of the adjectives being tossed around the room followed swiftly by descriptors of walnut and hazelnut oil, polished antique oak furniture, fig blackberry jam and spicy caramel shortbread. The taste was that of ginger chocolate cookies and balsamic-glazed carrots. With water very ‘liqueur-like’ aromas of Galliano and Chambord were followed by dark chocolate and Tia Maria parfait but now with a medium dry finish of wild herbs such as anise, juniper, rosemary and myrtle. After nine years in an ex-bourbon hogshead we transferred this whisky into a heavy charred new oak hogshead.”

Konklusion:

Dette er en fornuftig whisky. Kan man lide en let-drikkelig whisky, der stadig skal være på fuld fadstyrke, så er dette et fint valg. Den er ikke voldsomt kompliceret, men der er dog stadig en del gode oplevelser at finde i drammen, hvis man giver sig tid til at dykke ned i den. Som medlem af SMWS kan man købe en flaske for 700,- kroner. Til den pris er der et stort udvalg, og der er tros alt andre aftapninger, der passer min smagsprofil bedre end denne. Konklusionen på denne anmeldelse af Teaninich 2008 10 Year Old, SMWS 59.57, Dancing a duet  er, at den er lige til at gå til, men fordybelse forbedrer oplevelsen markant.

3/5 (1)