Fireball – Cinnamon Whisky

Fireball Cinnamon Whisky – kanel, kanel, kanel

Fireball Cinnamon Whisky er en canadisk whisky likør på 33% vol. Likøren er fremstillet af Sazerac Company. Drikken består af en blanding mellem canadisk whisky og kanel. Produktet blev udviklet i Canada, og kom første gang på markedet i midten af 1980’erne. Ofte serveres drikken som et shot, i et glas med isterninger, eller som mixer i en drink.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #466

Anmeldelse af Fireball Cinnamon Whisky

Næse:

Duften af kanel er det første, der kommer op af glasset. Det er en markant, og næsten entydig, kanelduft. Man skal lede længe efter andet end kanel i aromaen. Efter lidt tid i glasset kommer sødmen også frem. det er sødme som man kender det fra brun sukker. Med lidt god vilje kommer lidt vanilje også frem i baggrunden. Man mærker ikke de 33% vol. alkohol i næsen.

Fireball - Cinnamon Whisky

Fireball – Cinnamon Whisky

Palette:

Kanel er igen det altoverskyggende i udtrykket. Hurtigt følges smagen af kanel op af sødme fra brun sukker. Smagen leder tankerne hen på de store forvandlingskugler eller “jawbreakers” om man vil, som man fik da man var barn. Der var en særlig stærk udgave, hvor kanel var den bærende kraft i det “hotte”. Der opfanges ingen whisky i smagen overhovedet.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på denne likør. Igen er det kanel som er dominerende. Sødmen fra det brune sukker lægger sig som et lag i munden. Der mærkes en lille smule bitterhed på tungen, som er det første, som antyder at denne drik overhovedet har været i nærheden af noget whisky. Der varme i munden, men det er mere en brændende fornemmelse fra kanel, end det er alkoholen, der giver varmen.

Hvad siger producenten:

“If you haven’t tried it yet, just imagine what it feels like to stand face-to-face with a fire-breathing dragon who just ate a whisky barrel full of spicy cinnamon. Live it, love it, shoot it – what happens next is up to you.”

Konklusion:

Det smager sådan set nogenlunde, i hvert fald hvis man kan lide kanel. Forventer man bare en snert af whisky-oplevelse, så skal man lede andre steder. Hvis man kunne lide de stærke forvandlingskugler som barn, så vil man få en fin genopfriskning af smagen med denne drik. Et glas som dette er dog rigeligt, for det når hurtigt at blive for sødt og klistret. Jeg kan godt lide kanel, og derfor er denne drik også tålelig for mig. Jeg foretrækker dog til enhver tid en skotsk whisky frem for dette. Konklusionen på denne anmeldelse af Fireball Cinnamon Whisky er, at det tåleligt, hvis man kan lide kanel, men whisky er langt bedre.