Four Roses Small Batch – Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Four Roses Small Batch – Crafted From Four Select Bourbons

Four Roses Small Batch er en Kentucky Straight Bourbon Whiskey på 45% Vol. Den er produceret på det amerikanske destilleri Four Roses Distillery i Kentucky. Denne bourbon er sammensat af fire originale opskrifter på bourbon. Det fremgår på destilleriets hjemmeside, at denne aftapning har lagret i mindst 6-7 år, inden den er hældt på flaske. Flasken kommer dog stadig uden aldersangivelse.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #417

Anmeldelse af Four Roses Small Batch

Næse:

En tydelig duft af sødme fra vanilje kommer op fra glasset som det første. Der følges op med en markant duft fra egetræ. Når næsen har tilpasset sig kommer efterfølgende tydelig kanel og nelliker frem i næsen. I baggrunden fornemmes en let syrlighed som det kendes fra revet citron-skal. Når man har smagt på drammen smages lidt søde abrikoser og kirsebær. De 45% Vol alkohol er ikke at mærke i næsen.

Four Roses Small Batch

Four Roses Small Batch

Palette:

Tydelig sødme fra mørk sukker smages som det første. Der følges hurtigt op med en smag af kanel og nelliker. Abrikoser og søde kirsebær er tydeligere i smagen end de var i duften. Ligeledes er smagen af revet citron-skal ganske markant, efter man har taget et par nip af denne bourbon. Egetræ fornemmes i baggrunden, og tilfører lidt tørhed til en ellers sød oplevelse. Alkoholen er ikke tydelig i smagen.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på drammen. Sødmen ændrer nu en anelse karakter, og minder nu mere om den man kender fra honning. Der smages stadig lidt kirsebær. Momentvis fremkommer en let smag af modne ferskner, der dog hurtigt er væk igen. Kanel er nu ganske kraftigt til stede, og mærkes på både tunge og svælg. De syrlige citrusfrugter er nu næsten helt væk. Munden tørrer slutteligt en anelse ud, mens men efterlades med en fornemmelse af ristet egetræ.

Hvad siger producenten:

If you’ve ever wanted proof that mingling Bourbons is an art unto itself, you’ll find it in this perfectly balanced, Small Batch Bourbon. Four original Bourbon recipes have been expertly selected by our Master Distiller at the peak of maturation to create this very mellow and perfectly balanced Bourbon. You can enjoy it best straight up, on the rocks, or simply with a splash of your favorite mixer. 90 proof. 45% alcohol/volume.”

Konklusion:

Dette er en fornuftig bourbon. Kan man lide en dram, der ikke stiller de store krav, men blot kan nydes uden den helt store fordybelse, så er dette et godt bud på et fornuftigt valg. Den fremstår generelt meget blød og let tilgængelig, hvilket betyder at de fleste kan være med. Man kan købe en flaske for cirka 300,- kroner. I dette prisleje er der ret hård konkurrence på budget-bourbon, men denne kan fint være med i opløbet. Personligt foretrækker jeg dog stadig en skotsk single malt i samme prisleje. Konklusionen på denne anmeldelse af Four Roses Small Batch er, at det er en fin dram, hvor de fleste kan være med, både når det gælder smag og pengepung.

3/5 (1)