Glasgow 1770 Single Malt – 2019 Release

Glasgow 1770 Single Malt – anden omgang

Glasgow 1770 Single Malt er en skotsk whisky på 46% Vol. Whiskyen er kun den anden whisky, der er udgivet fra Glasgow Distillery. Destilleriet er ret nyt, og er af Skotlands destillerier i Lowland området. Whiskyen frigives uden aldersangivelse. Whiskyen lagres først på first-fill ex-bourbon fad, inden den afsluttes på virgin white oak fad. Whiskyen er ikke kølefiltreret, og der er heller ikke tilsat farve. Whiskyen har vundet flere internationale priser.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #169

Anmeldelse af Glasgow 1770 Single Malt

Næse:

Duften af tropiske frugter er det første som rammer næsen, når man dufter til denne whisky. Der duftes banan og fersken. Duften af egetræ og vanilje kommer langsomt frem fra baggrunden. Efter nogle minutter i glasset ændrer aromaen en smule karakter, og fremtræder en smule mørkere i sit udtryk. Der duftes nu maltsødme, og noget som næsten minder om cacao dukker op. Man mærker ikke de 46% vol alkohol på duften på denne Lowland whisky.

Glasgow 1770 Single Malt - Sample

Glasgow 1770 Single Malt – Sample

Palette:

Der smages først mørke tørrede frugter som figner, dadler og abrikoser. De tropiske frugter, som var at finde i næsen, kommer først frem i paletten efter et par nip af whiskyen. Særligt kommer smagen af fersken frem. Der fornemmes lidt moden pære i baggrunden. Efter et par smagsprøver bliver noter af vanilje og karamel tydeligere. Alkoholen er tydeligere i smagen, men er ikke så kraftig at den behøver vand. Den er derimod med til, at give whiskyen et ekstra løft.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne whisky. De tropiske frugter er igen tydelige. Ferskensmagen erstattes af en smag som man kender fra moden appelsin, hvor sødmen er kraftig. Der fornemmes lidt krydderier på tungen, hvor der er lidt prikken fra sort peber og muskat nød. Slutteligt fornemmes lidt egetræ i munden, og man sidder med en let bitter smag på tungen, inden man slutteligt sidder med en smag af vanilje tilbage.

Hvad siger producenten:

“Handcrafted in our copper pot stills, Tara and Mhairi, 1770 Glasgow Single Malt Scotch Whisky – 2019 Release combines the finest Scottish barley and the exceptionally pure water of Loch Katrine to create the finest spirit. Matured in first fill ex-bourbon casks, finished in virgin white oak and non-chill filtered; 1770 is incredibly smooth, exceptionally fruity and complex; a single malt of sublime quality that continues the rise of a new whisky era in Glasgow.”

Konklusion:

Her har vi fat i en virkelig god whisky. Der er en ganske fin kompleksitet og fantastiske smagsoplevelser. Jeg er meget imponeret over, at der kan komme så meget ud af en whisky, som ikke er meget ældre end 3 år. Det bliver spændende at følge udviklingen af whisky fra dette unge destilleri. Der vises i hvert gode takter med denne udgivelse. Man kan købe en flaske for omkring 500,- kroner. Det er selvfølgelig en høj pris for en ung whisky i 50 cl. flaske, men jeg syntes faktisk den er pengene værd. Sammenligner man eksempelvis med nye danske destillerier, som også sender ung whisky på gaden, så er denne dram helt konkurrencedygtig. Konklusionen på denne anmeldelse af Glasgow 1770 Single Malt er, at det er en yderst fornuftigt anden udgivelse fra destilleriet.

4/5 (1)