Glen Garioch 12 Year Old – Highland Single Malt Scotch Whisky

Glen Garioch 12 Year Old – Ex-bourbon og ex-sherry fad

Glen Garioch 12 Year Old er en whisky på 48% vol. Whiskyen kommer fra det skotske destilleri Glen Garioch Distillery, der er beliggende i Highland regionen. Whiskyen har lagret på en kombination af ex-bourbon og ex-sherry fad. Modningen har varet i minimum 12 år, som det også fremgår på flasken. Whiskyen er desuden ikke kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #300

Anmeldelse af Glen Garioch 12 Year Old

Næse:

Tørrede frugter som rosiner og abrikoser er det første, der kommer op fra glasset. Herefter kommer noter af tropiske frugter som ananas og fersken. Efter lidt tid i glasset kommer en let note af citrusfrugt frem. Efter nogle minutter i glasset kommer vanilje og karamel mere frem i aromaen. Ligeledes bliver alkoholen også mere tydelig, og et par dråber vand kan afhjælpe dette. Med vandet bliver sødmen tydeligere i drammen.

Glen Garioch 12 Year Old - Miniature

Glen Garioch 12 Year Old – Miniature

Palette:

Smagen fra citrusfrugter rammer munden som det første. Der smages søde appelsiner, med en snert syrlighed fra citroner. Der mærkes hurtigt stærk peber og frisk ingefær på tungen. Langsomt kommer de mørkere noter af tørrede rosiner og abrikoser mere frem. i smagen. Når man har smagt på whiskyen et par gange bliver egetræ efterhånden tydeligere. Ligeledes opfanges en fjern note, der minder om lakrids. Kombinationen leder tankerne i retning af det man kender lakridsrod. De 48% Vol. alkohol kan mærkes, og der kan nedvandes efter behov. Ganske som i duften forstærkes sødmen en anelse med vand tilsat.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på denne whisky. Sødmen ligger som et fint lag i munden. I begyndelsen er det sødme som man kender det fra blomster-honning. Dette ændrer sig igen gradvist over til en mørke sødme fra de tørrede rosiner og abrikoser, der kan minde lidt om mørk sirup. Der mærkes stadig momentvis lidt syrlige noter fra citrusfrugterne. Smagen og lidt bitterhed fra egetræ tiltager en smule. Man efterlades med en smag af karamel og espresso kaffe i munden, mens varme fra alkohol mærkes i brystet.

Hvad siger producenten:

“The perfect accompaniment to Parmigiano-Reggiano, our 12 Years Old binds the dryness of the cheese, which in return provides a platform for the malt’s sweet fruitiness and enhances its clean barley notes.”

Konklusion:

Dette er en ganske glimrende whisky. Der er god påvirkning fra både ex-bourbon og ex-sherry fadene. Der er fine nuancer af både citrusfrugter, tørrede frugter, vanilje og karamel. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner. For de penge får man en flaske whisky med en aldersangivelse på 12 år på 48% Vol, der ikke er kølefiltreret. Det gør whiskyen fuldt ud konkurrencedygtig i prislejet, og en flaske man sagtens kan købe hjem til sin whiskysamling. Jeg har dog kun anmeldt en miniature flaske på 5 cl., men vil helt sikkert købe mere fra destilleriet. Konklusionen på denne anmeldelse af Glen Garioch 12 Year Old er, at denne aftapning giver mod på, at prøve andre flasker fra producenten.

3/5 (1)