Glen Rosa 8 Year Old – Pure Malt

Glen Rosa 8 Year Old – blended malt fra Arran Distillery

Glen Rosa 8 Year Old er en skotsk whisky på 40% Vol. Whiskyen er sendt på markedet af Isle of Arran Distillers, som også ejer Arran Distillery. Whiskyen er et mix af diverse skotske single malt whiskyer. Derfor er udgivelsen at betragte som en blended malt. Den bærer da også navnet “Pure Malt”. Det har ikke været muligt at finde meget information om denne whisky. Det fremgår dog af flasken, at den er 8 år gammel.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #206

Anmeldelse af Glen Rosa 8 Year Old

Næse:

Næsen rammes først af maltsødme, første gang glasset duftes til. Der duftes frisk korn, som næsten minder om græs eller hø. Der er en smule alkohol i duften, men ikke så meget at det er generende, og det er dermed heller ikke nødvendigt at nedvande den. Efter et par minutter i glasset kommer en duft af vanilje. Sødmen ændrer gradvist karakter til at bliver mere som honningsødme. Der fornemmes en smule citrus i baggrunden.

Glen Rosa 8 Year Old

Glen Rosa 8 Year Old

Palette:

Malt- og honningsødme er også dominerende i paletten. Der smages lidt moden frugt som æbler og syltede pærer. Der er en snert af citrusfrugt der kommer frem fra baggrunden. Der mærkes hurtigt lidt peber på tungen. Der er en bitter note til stede i smagen. Man kan kun svagt smage lidt vanilje og chokolade. Ligeledes er der et fjernt minde om rosiner. De 40% vol alkohol er tydelige i smagen, og whiskyen kan virke en smule sprittet i sit udtryk.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne blended whisky. Syrligheden fra citrusfrugter er tydelige i starten. Der mærkes stadig lidt prikken på tungen fra stærk peber. Bitterheden som var at finde i smagen er tydeligere i afslutningen. Drammen dør hurtigt ud i en fjern smag af vanilje, og en varm og lidt sprittet fornemmelse i mund og svælg.

Hvad siger producenten:

“This smooth, full bodied 8 year old combines the finest malt whiskies of Scotland. Glen Rosa takes its name from one of the most beautiful and spectacular glens on Arran. Isle of Arran Distillers – the new spirit of Scotland.”

Konklusion:

Dette er ikke nogen stor whisky. Den er let at drikke, og er ganske ukompliceret. Man mærker, at det er en ung whisky, som når ikke har haft de bedste fad til rådighed. Den virker sprittet og lidt tynd i smag og udtryk. Flasken er ikke længere i produktion, og det kan man måske egentlig godt forstå. Heldigvis har Arran Distillery fundet ud af at lave deres egne ganske gode dråber siden. Man kan finde en flaske på auktion til cirka 300,- kroner. Jeg var heldig at købe den, sammen med fem flasker god single malt whisky, fra en kollega. Jeg måtte slippe 600,- kroner for de seks flasker. Konklusionen på denne anmeldelse af Glen Rosa 8 Year Old er, at Arran Distillery heldigvis selv laver bedre whisky.

1/5 (1)