GlenDronach 10 Year Old – Luke Skywalker

GlenDronach 10 Year Old – PX fad kun til Danmark

GlenDronach 10 Year Old Luke Skywalker er en skotsk whisky på 48% Vol. Whiskyen er fra GlenDronach Distillery, der et af de destillerier i Skotland, som er beliggende i Highland regionen. Whiskyen er en limited edition som kun er udgivet til det danske detail marked. Der udgivet i alt 3000 flasker. Dette er den tredje flaske i Star Wars serien, som også har en Darth Vader og en Yoda udgivelse. Whiskyen har lagret 10 år på ex-Pedro Ximenez fad. Whiskyen er desuden ikke kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #338

Anmeldelse af GlenDronach 10 Year Old Luke Skywalker

Næse:

Man mærker straks en tydelig sherry note i næsen. Dette følges hurtigt op ad en god frugt sødme, som man kender fra moden frugt. Langsomt fremkommer en let syrlig note, som leder tankerne hen i retning af vin. Efter lidt tid i glasset bliver duften af mørke frugter som dadler og figner tydeligere, inden de til sidst dominerer næsen. Samtidig fremkommer en snert af karamel og mandler i duften. Man mærker ikke de 48% vol alkohol.

GlenDronach 10 Year Old Luke Skywalker - Sample

GlenDronach 10 Year Old Luke Skywalker – Sample

Palette:

Der er lidt mere bid i alkoholen i smagen, men ikke så det bliver for meget. Man mærker straks stærke krydderier som peber, kanel og muskatnød på tungen, som forstærker bidet fra alkoholen. Der er stadig tydelig tilstedeværelse af mørke og søde frugter som dadler og figner. I stedet for den lette syrlighed, som var til stede i aromaen, har man i smagen en let bitterhed. I baggrunden kommer karamel og vanilje en smule frem.

Afslutning:

Der er lang afslutning på denne Highland whisky. I eftersmagen bliver krydderierne mere markante. Peber og kanel giver lidt prikken på tungen. Man sidder også med en fornemmelse i munden, som man har spist søde og tørrede frugter. Der er et fint lag af sødme i munden, og smagen af karamel, mandler og vanilje træder stille og roligt frem. Slutteligt bliver smagen lidt som mælkechokolade, inden munden slutteligt tørrer kraftigt ud.

Hvad siger producenten:

Officially Bottled for Professional Danish Whisky Retailers. An exclusive bottling for the danish market of ca. 3000 bottles.

Konklusion:

Dette er en fantastisk whisky. Der er virkelig meget at komme efter i denne dram. Der er en god kompleksitet, og en del bid i smagen. Samtidig er der fine, søde og bløde smagsnuancer igennem hele oplevelsen. Jeg var heldig at få denne sample af mine venner i metal-bandet Fetus In Fetu, den dag vi flaskede den øl, jeg har brygget til dem. Der fik vi også rig lejlighed til at smage på denne fine whisky, men jeg nåede heldigvis at sikre mig en sample til anmeldelse, inden flasken blev tømt. Man kan købe en flaske for lige over 1000,- kroner. hvilket er en del penge for en 10 år gammel whisky. Konklusionen på denne anmeldelse af GlenDronach 10 Year Old Luke Skywalker er, at det er en ganske imponerende 10 års whisky.

4/5 (2)