Glenkinchie Distillers Edition – Amontillado cask finish

Glenkinchie Distillers Edition – Destilleret 2003 flasket 2015 G/288-7-D

Glenkinchie Distillers Edition er en skotsk whisky på 43% vol. Destilleriet er et af de skotske destillerier i Lowland området. Whiskyen har lagret i ex-boubon fad, og har efterfølgende fået en afslutning i ex-sherry fad. Det er sherry fad som tidligere har modnet typen Amontillado sherry. Råspritten er destilleret i 2003, og senere aftappet igen i 2015. Dette gør whiskyen 12 år gammel. Whiskyen er desuden kølefiltreret. Flasken kommer med koden G/288-7-D påtrykt.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #243

Anmeldelse af Glenkinchie Distillers Edition

Næse:

Man dufter først en smule blomster og nyslået græs, når næsen sættes hen til glasset. Der følges hurtigt op med honningsødme. Efter nogle minutter i glasset kommer sødmefulde modne æbler og pærer frem i duften, men stadig på en lidt diskret og afdæmpet måde. Der er note i baggrunden, som man også kan finde i noget frugtig rødvin, som giver et lidt vinøs udtryk til hele duften. Kombinationen kan næsten minde om det man kender fra en nyåbnet dåse pibetobak. Når man også har smagt på denne Lowland whisky, så anes en smule dadler og figner også i næsen. Alkoholen er ikke at mærke.

Glenkinchie Distillers Edition

Glenkinchie Distillers Edition

Palette:

Sødme fra blomsterhonning er det første som smages. Hurtigt føler modne æbler og pærer efter. Der anes også lidt modne tropiske frugter som bananer og mango. Et hint af lidt syrlige appelsiner gemmer sig lidt i baggrunden. Når man har smagt på drammen et par gange kommer en smule tørrede dadler og figner efterhånden mere og mere frem i smagsbilledet. Der er let bitter note, som man også finder i valnødder, bagerst på tungen. Heller ikke i smagen gør de 43% vol alkohol sig bemærket.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne whisky. Honningsødmen og sødme fra de modne frugter lægger sig som et fint tyndt lag i munden. De tørrede dadler og figner er tydeligere i eftersmagen end både i duft og smag. De bitre noter af valnødder er ligeledes mere markante i afslutning. Der anes en smule tørhed på tungen. Man sidder tilbage med lidt kanel, vanilje og karamelsødme i munden.

Hvad siger producenten:

“A special limited edition from hand-selected casks, double matured in elegant Amontillado sherry cask wood chosen to complement the whisky’s sophisticated balance between sweet and dry. This distillers edition reveals a fascinating, complex and malty depth in Glenkinchie’s intriguing Lowland character. “

Konklusion:

Dette er en fornuftig whisky, der ikke på nogen måde skiller sig ud. Kan man lide den klassiske malt Glenkinchie 12 Year Old, så er dette en helt naturlig forsættelse af den oplevelse. Som sit klassiske “familiemedlem” skræmmer denne whisky ikke nogen væk. Den er blid og blød, og alle kan være med. Man kan købe en flaske for under 500,- kroner, hvilket er en anelse dyrere end den almindelige 12 års udgave. De sidste kroner er dog givet godt ud. Der er lige lidt mere at byde på i denne Distillers Edition. Konklusionen på denne anmeldelse af Glenkinchie Distillers Edition er, at den er ganske let at drikke, og lige en anelse bedre end sin 12 årige lillebror.

3/5 (1)