Inchgower 9 Year Old – Vintage 2007

Inchgower 9 Year Old – Tappet af The Ultimate Whisky Company

Inchgower 9 Year Old er en skotsk whisky på 46% vol. Whiskyen er produceret på Inchgower Distillery, der er et af Skotlands destillerier beliggende i Speyside området. Whiskyen er aftappet af den uafhængige aftapper The Ultimate Whisky Company. Aftapningen er single cask whisky fra hogshead fad no. #801158. New-maken blev destilleret den 30-08-2007, og whiskyen blev flasket den 26-07-2017. Flasken kommer med en aldersangivelse på 9 år. Whiskyen er ikke kølefiltreret, og er desuden ikke med kunstig farve. Der er kun frigivet 349 flasker til markedet.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #114

Anmeldelse af Inchgower 9 Year Old

Næse:

Man dufter straks moden frugt, når man første gang sætter næsen til glasset. Der er tydelige røde og modne æbler. Hurtigt bliver duften af egetræ tydelig, og tager over for den modne frugt. Efter nogle minutter i glasset aftager den tydelige duft af egetræ, og den modne frugt vender tilbage og bliver dominerende. Fra baggrunden kommer en fin honningsødme frem, og der en let blomster-agtig note. Der fornemmes lidt vanilje i duften. Man mærker ikke de 46% vol alkohol i næsen.

Inchgower 9 Year Old - Sample

Inchgower 9 Year Old – Sample

Palette:

Alkoholen er mere markant i smagen, og giver et godt spark ved første kontakt med munden. Lidt vand i drammen giver plads til frugtsødmen. Der er nu en tydelig smag af æbler. Der er tydeligt stærke krydderier, og der mærkes peber på tungen. Det giver et godt spark i drammen. Whiskyen giver en let olieret fornemmelse i munden, der igen bløder lidt op krydderierne. I baggrunden er kommer vaniljen langsomt frem, ligesom honningsødmen ligger fint over udtrykket.

Afslutning:

Der er en medium lang afslutning på denne dram, der er præget af varme fra alkoholen og de stærke krydderier. Igen er peber dominerende i starten, men overtages af lidt muskatnød. Det lierede udtryk, som også var at finde i paletten, er stadig tilstede, og dækker fint mundhulen. Der mærkes lidt honningsødme, inden denne whisky klinger af i en smag af vanilje og lidt mælkechokolade.

Konklusion:

Dette er en ganske fin whisky, der er sendt på markedet af The Ultimate Whisky Company. Den er ikke specielt krævende at drikke, men tilbyder stadig en fornuftig oplevelse. Whiskyen vinder en del på kombinationen af frugt- og honningsødme, i kombination med de stærke krydderier. Jeg købte denne sample på 3 cl. for 41,- kroner. Hvis man er heldig at finde en af de få flasker på markedet, så kan den findes for under 400,- pr. flaske. Whiskyen er pengene værd, uden dog at skille sig væsentligt ud. Konklusionen på denne anmeldelse af Inchgower 9 Year Old er, at det er fornuftig uafhængig aftapning fra dette Speyside destilleri.

3/5 (1)