Jack & Beer – Dansk øl tilsat Tennessee whiskey

Jack & Beer – årets ølnyhed 2016

Jack & Beer på 8% Vol er en stenøl fra danske Thisted bryghus. Øllen er tilsat Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee whiskey, hvorefter den har lagret tre måneder på egetræsfad med lavasten. Øllen blev kåret til årets ølnyhed 2016 af Danske Ølentusiaster.

Besøg: Bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #14

Anmeldelse af Jack & Beer

Næse:

Øllen dufter sødt ved første indtryk. Der forekommer ikke umiddelbart nuancer af Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee whiskey i næsen. Der er heller ikke umiddelbart meget aroma af humle i denne øl. Man oplever dog en del toner af relativt mørke malttyper i næsen, som også giver øllen lidt dybde. Det kan bringe tankerne hen i retning af mørk chokolade og karamel.

Jack & Beer

Jack & Beer

Palette:

Øllen har en god sødme og tydelig maltsmag. Igen er det problematisk at opfange den mindste smagsnuance af noget, der bare minder om whiskey i denne øl. Ligeledes er det med smagen af humle – eller rettere fraværet i smagen af humle. Der er absolut ingen bitterhed i denne øl, der bare antyder tilstedeværelse af humle. I smagen opfanger dog lidt chokolade, karamel og måske endda valnødder, med en god bund af sødme.

Afslutning:

Også i eftersmagen tilbyder denne øl en god restsødme. Her er også tydelige malt nuancer i smagen tilstede. Afslutningen tilbyder noter af chokolade, valnødder og karamel. For første gang opfanger man en antydning af humle, da tungen føles til at tørre lidt ud til sidst. Normalt en følelse man får med stærkt humlede øltyper som IPA og dobbelt IPA. Desværre er der heller ingen antydningen af Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee whiskey i afslutningen.

Hvad siger producenten:

“Hvis du kender Thisted Stenøl fra Thisted Bryghus, så glæd dig til at blive ekstra forkælet med denne udgave, som vi har tilsat ægte amerikansk Bourbon Whiskey, og langtidslagret i tre måneder på egetræ og med endnu flere karameliserede lavasten.Den raffinerede karamelsmag fra lavastenene sammen med taninerne og vaniljesmagen fra amerikanske Bourbon tønder giver helt nye dimensioner til denne klassiker.”

Konklusion:

Jack & Beer er egentlig en fin øl. At kalde den en whiskey øl er dog lidt af en overdrivelse. Der er ingen antydning af tilstedeværelse af whiskey overhovedet. Endvidere syntes jeg også den savner lidt humle til at give øllen lidt mere spark. Når det så er sagt så tilbyder øllen en god sødme, hvor de mørke og chokoladeagtige toner er dominerende. Det betyder at årets ølnyhed 2016 fremtræder som rund og nærmest voluminøs. Jack & Beer er som sådan en nogenlunde øl, men når man ved, at Thisted Bryghus kan lave en øl som Limfjordsporter, så skuffer den.