Jack Daniel’s Old No. 7 – en klassisk Tennessee whiskey

Jack Daniel’s Old No. 7 – Tennessee Sour Mash Whiskey

Jack Daniel’s Old No. 7, flasket på 40% Vol, er en amerikansk whiskey fra Tennessee – for det er nemlig ikke en bourbon. Processen med at filtrere den igennem forkullet ahorn, gør at det ikke er en traditionel amerikansk bourbon, som man ellers skulle tro. Whiskeyen er lagret på nye amerikanske egetræsfad og er uden aldersangivelse. Den er også kendt som Jack Daniels’s Black Label.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #13

Anmeldelse af Jack Daniel’s Old No. 7

Næse:

Næsen på denne whiskey forekommer ved første duft en anelse tynd. Der er umiddelbart ikke alverden at komme efter. Hvis man koncentrerer sig kan man fornemme toner af vanilje og frugt. Endvidere fornemmer man også en svag sprittet duft på trods af de kun 40% Vol. Blandingen af disse toner, får det samlede indtryk til at fremstå lidt, som den duft man kender fra en ny-åbnet pose vingummi, af den mere kunstige slags.

Jack Daniel's Old No. 7

Jack Daniel’s Old No. 7

Palette:

Paletten på denne whisky fremstår også relativt neutralt og tyndt. Der er ikke meget at komme efter til at udfordre smagsløgene. Whiskeyen forekommer lidt syrlig i smagen med en snært af bitterhed. Man kan også ane en lille note af mandler. Man kan svagt fornemme lidt egetræ i baggrunden, men så er det vist også sagt.

Afslutning:

Også i eftersmagen er Jack Daniel’s Old No. 7 ret tynd. Man fornemmer en del sødme og en let brændt eftersmag. Det minder lidt om den fornemmelse man kender fra skumfiduser, som man har ristet over bålet da man var barn. Det kan faktisk forekomme en smule kvalmende i længden. Stille og roligt tørrer munden lidt ud, og man fornemmer en lille bitte smule lakridsrod til sidst.

Hvad siger producenten:

“Mellowed drop by drop through 10-feet of sugar maple charcoal, then matured in handcrafted barrels of our own making. And our Tennessee Whiskey doesn’t follow a calendar. It’s only ready when our tasters say it is. We judge it by the way it looks. By its aroma. And of course, by the way it tastes. It’s how Jack Daniel himself did it over a century ago. And how we still do it today.”

Konklusion:

Jack Daniel’s Old No. 7 er på alle områder en tynd whiskey. Er man til let-drikkelig spiritus, hvor der ikke stilles de store krav, så er den sikkert fin. Efter min smag tilbyder den simpelthen for lidt, og det er mig en gåde, at det vel nok er verdens bedst sælgende whiskey. Når det så er sagt, kan den dog med succes bruges til at blande i drinks, fødevarer og endda i øl. Hvis man ikke lige er rockstjerne, og derfor er nødt til at drikke denne klassiske drik i de kredse, så syntes jeg faktisk, de cirka 200,- kroner flasken koster, er bedre brugt på andre whiskyer. Man kan eksempelvis få Talisker Skye til stort set samme pris. Konklusionen på anmeldelsen af Jack Daniel’s Old No. 7 er, at den ikke er specielt god alene, men til opblanding med andre produkter er den ganske fin.

1/5 (1)