Kavalan King Car Conductor – Single Malt Whisky

Kavalan King Car Conductor – whisky fra Taiwan

Kavalan King Car Conductor er en Taiwanesisk whisky på 46% Vol. Whiskyen er fremstillet af Kavalan Distillery, der ligger i Yuanshan i Taiwan. Whiskyen har lagret på både nye ex-sherry fad, ex-portvin fad, og traditionelle genbrugte ex-bourbon fad. Desuden har destilleriet fået fremstillet særlige fad, som noget af whiskyen også har modnet i. Whiskyen kommer uden aldersangivelse, og betragtes derfor som en NAS. Den er endvidere kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #196

Anmeldelse af Kavalan King Car Conductor

Næse:

Der duftes først søde, mørke og tørrede frugter, som abrikoser og rosiner når næsen nærmer sig glasset. Efter lidt tid i glasset ændrer det karakter i retning af solmodne tropiske frugter. Der duftes sød ananas og overmodne bananer. Langsomt kommer en karamel- og honningsødme frem fra baggrunden. Ligeledes fornemmes en snert af vanilje. Kombinationen leder tankerne hen i retning af den duft man kender fra romkugler med en smule marcipan. Man mærker ikke alkoholen i næsen med denne whisky.

Kavalan King Car Conductor - Miniature

Kavalan King Car Conductor – Miniature

Palette:

Man rammes straks af smagen fra lidt stærke krydderurter, når de første dråber rammer tungen. Der mærkes også straks lidt bitterhed i smagen, der dog hurtigt følges op af en let syrlighed. Når smagsløgene lige har tilpasset sig, så kommer tydelige sherry-noter af mørke tørrede frugter. Igen er det rosin og abrikos der kommer frem. Også her smages lidt moden banan og ananas. Der smages en smule mentol. I baggrunden smages lidt mørk chokolade og karamel. Smagen af egetræ kommer frem efter at have smagt på denne taiwanesiske whisky et par gange. Man bemærker ikke de 46% vol alkohol.

Afslutning:

Der er en medium afslutning. Der smages stadig lidt kryddderurter, der nærmes giver en smag som den man kender nåle på fyrretræer. Smagen af moden appelsin og ananas lægger sig i munden. Mentol, som også var i paletten, bliver tydeligere og tydeligere. Samtidig føles munden lidt tør. Der er konstant en tydelig fornemmelse af egetræ i mundhulen. Man sidder slutteligt tilbage med en fin varme i munden, og en fornemmelse, som når man har drukket bitter urte-te.

Hvad siger producenten:

“This was the first expression launched in the name of King Car which is the name of the conglomerate. The single malt represents the company’s diversity and multi-faceted business that we do. It is diverse with complex flavours, delicate aromas and multiple layers of background fruitiness. Sweet, rich vanilla, banana but also coconut, a slight pleasant bitterness balancing the sweetness.”

Konklusion:

Dette er en ganske god whisky. Når man først har vænnet sig til det lidt barske førstehåndsindtryk, så er der god kompleksitet, og fin balance i whiskyen. Man kan købe en flaske for omkring 700,- kroner. Det er mange penge, hvis man sammenligner med hvad man kan få af skotsk whisky for samme beløb. Om den helt står mål med skotsk single malt i samme prisleje er op til den enkelte. Jeg har drukket denne miniature flaske, og det er fint for mig. Nu har jeg smagt den, og oplevelsen var fin. Konklusionen på denne anmeldelse af Kavalan King Car Conductor er, at det er en god kompleks oplevelse, som man også får lov at betale lidt for.

3/5 (1)