Mackmyra Svensk Rök – svensk single malt whisky

Mackmyra Svensk Rök – røget med enebær

Mackmyra Svensk Rök er, som navnet antyder, en svensk whisky på 46,1% Vol. Whiskyen er fremstillet af Mackmyra Swedish Whisky AB. Whiskyen har lagret på ex-bourbon fad af svensk og amerikansk egetræ. Disse har forinden trukket med oloroso sherry. Fadene varierer i størrelse fra 30 liter til 128 liter. Der er brugt enebær-røget malt i produktionen. Der er ingen aldersangivelse på flasken, og er desuden ikke kølefiltreret. Denne sample købte jeg på whiskymessen 2019.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #108

Anmeldelse af Mackmyra Svensk Rök

Næse:

Røg er det første man får i næsen. Det er dog ikke en kraftig røg, som man kender det fra eksempelvis Islay whisky. Den er mere blød i sit udtryk. Der fremkommer stille og roligt lidt malmsødme i duften. Fra baggrunden fornemmes lidt vanilje og karamel. Efter noget tid i glasset, og tilvænning af næsen, så kan man fange en smule citrus og lakrids i baggrunden. Blandingen leder tankerne hen i retning af pibetobak. De 46,1% vol. alkohol er ikke markante i næsen.

Mackmyra Svensk Rök - Sample

Mackmyra Svensk Rök – Sample

Palette:

I smagen er røgen tydelig når man tager første mundfuld. Efter et par mundfulde træder røgen mere i baggrunden, og lader de andre smagsindtryk komme frem. Nu smages vanilje tydeligt. Syrligheden og lakridsen, som svagt var at finde i aromaen, er en del tydeligere i paletten. Igen minder indtrykket lidt om pibetobak. Der er en smule mere bid i alkoholen i smagen end i næsen, men whiskyen fremtræder stadig blød og blid.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på oplevelsen. Igen er røgen tydelig, og den lægger sig som et let lag i munden. Der er en smule varme i munden fra alkoholen. Der er ikke de store smagsindtryk at komme efter. Man kan lige ane lidt vanilje i baggrunden. Langsomt ændres karakter, og lidt bitterhed fremkommer, og man sidder med en meget tør fornemmelse i munden.

Hvad siger producenten:

In Sweden we have used juniper to season our food for generations. Now you can enjoy the timeless flavor in a golden form. The aroma is slightly smoky and spicy, with a much smokier flavor and peaty juniper notes. Together, the flavors unites in a quite unique Swedish flavor.”

Konklusion:

Dette er en nogenlunde whisky, uden den på nogen måde imponerer. Man får et fornuftig røget whisky, som ikke stiller de helt store krav, og er ret ukompliceret i sit udtryk. Man kan købe en flaske for omkring 400,- kroner for en halv liter. Sammenligner man med andre whiskyer fra Norden, blandt andet også dansk whisky, så er den sådan set konkurrencedygtig nok i både pris og kvalitet. Konklusionen på denne anmeldelse af Mackmyra Svensk Rök er, at det er en fornuftig whisky uden den store kompleksitet.

3/5 (1)