Midnight Oil – Oak Aged Imperial Stout med whisky

Midnight Oil – fadlagret Imperial Stout

Midnight Oil er en Imperial Stout på 12,7% vol. fra bryggeriet Ghost Brewing. Bryggeriet har hovedsæde i København i Danmark. Bryggeriet har ikke egen bryg-faciliteter, så denne øl er brygget i samarbejde med West Coast Bryggeri fra Gøteborg i Sverige. Øllen er lagret med amerikanske ege chips, cognac chips samt mocca og whisky. Der meldes ikke noget om, hvilken whisky der er tale om. Denne øl er fra Batch #27.

Besøg bryggeriets Facebook

Anmeldelse #109

Anmeldelse af Midnight Oil

Næse:

Når man dufter til denne øl, så får man straks en fornemmelse af blid og sød lakrids i næsen. Man fornemmer ikke umiddelbart den voldsomme 12,7% vol i øllen. Man kan heller ikke dufte tilstedeværelse af whisky eller humle af nogen art. Man fornemmer også de mørke malte som øllen er brygget på. Det giver nuancer af kaffe og mørk chokolade, men det ligger som en fin let undertone i næsen.

Midnight Oil

Midnight Oil

Palette:

I smagen dominerer de mørke hårdt ristede malte. Her er tydelige toner af kaffe og mørk chokolade. Forventningen om lakrids i smagen, når den nu er så tydelig i duften, bliver ikke indfriet. Til gengæld får man en god bitterhed, der fint komplementerer sødmen i den kraftige øl på en god måde. Alkoholen er tydeligt tilstede i munden, men den bliver ikke dominerende på nogen måde. Man kan ane fine nuancer af vanilje, der sikkert stammer fra chipsene af amerikansk egetræ, som den har lagret med. Umiddelbart opfanger man ikke whisky i paletten.

Afslutning:

Midnight Oil har en middel lang afslutning. Sødmen i øllen lægger sig som et fint lag på tungen, og efter lidt tid opfanger man igen noterne af lakrids, som også er til stede i duften. Eftersmagen er også præget af den mørke malt, der også her giver smag af kaffe og mørk chokolade. Man kan også mærke en svag varme for den relativt høje alkoholprocent. Efter lidt tid tørrer munden slutteligt en smule ud.

Hvad siger producenten:

“Kulsort og smooth imperial stout lagret med medium ristet American oak chips, whisky, mocca og cognac chips i 2 måneder.

Konklusion

Midnight Oil er spændende. Den har en del fine nuancer at tilbyde. Der er en interessant samspil mellem dufte og smagstoner, hvilket gør at øllen virker ret kompleks. Øllen koster lige omkring 60,- kroner for 33 cl., hvilket trods alt nok er lige i overkanten, i forhold til, hvad den egentlig tilbyder. Er man til kategorien med kulsort Imperial Stout, så er den dog stadig en smagsoplevelse værd. Konklusionen på anmeldelsen af Midnight Oil er, at det er en god kompleks øl, men man skal nok være virkelig glad for Imperial Stout, for at den er alle pengene værd.