O. P. Anderson Extra – Matured in oak barrels

O. P. Anderson Extra – med malt whisky

O. P. Anderson Extra er en svensk snaps på 40% vol. Snapsen er fremstillet af det svenske firma O. P. Anderson, der fremstiller en bred vifte af akvavit. Det særlige ved denne udgave er, at den er tilsat oloroso sherry og malt whisky. Der er dog ingen informationer om, hvilken malt whisky der er tale om. Det vides heller ikke om det er svensk whisky, skotsk whisky eller andet. Snapsen lagres efterfølgende i særligt udvalgte sherry fad. Dette gøres efter solera metoden, så alle flasker indeholder en lille brøkdel, fra den allerførste flaske O. P. Anderson Extra, som er fremstillet i 1980.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #179

Anmeldelse af O. P. Anderson Extra

Næse:

Der er først en god sødme i næsen, når man dufter til snapsen første gang. Der mærkes også en lidt sprittet duft, så man ikke er i tvivl om, at det er en snaps man har med at gøre. Det er dok ikke samme sprittede duft, som man kan finde i den klassiske Rød Aalborg, men mere en rund og blød sprit, med en genkendelighed af snaps. Man fornemmer en snert af egetræ i baggrunden.

O. P. Anderson Extra

O. P. Anderson Extra

Palette:

Man rammes straks af den traditionelle sprittede fornemmelse, som man skal have når der drikkes snaps. Det efterfølges hurtigt af en mint-lignende fornemmelse på tungen. Man smager herefter en god sødme, som man kender fra tørret frugt. En smag som man også genkender fra oloroso fadlagret whisky. Sødmen aftager hurtigt, og efterfølges af en smag af peber på tungen. Der mærkes også lidt egetræ i munden.

Afslutning:

Smagen af peber er også tydelig i afslutningen. Det giver en fin prikkende fornemmelse på tungen. Der mærkes stadig en god sødme, som man kender fra tørret frugt og whisky fra oloroso fad. Alkoholen giver en god og varm fornemmelse i munden. Der er stadig en mint-fornemmelse, som kigger frem fra baggrunden en gang imellem.

Hvad siger producenten:

“O. P. Anderson Extra tager udgangspunkt i de klassiske O. P. Anderson krydderier anis, kommen og fennikel, men er tilføjet en ekstra dimension ved tilsætning af Malt Whisky og Oloroso Sherry, der giver en fornemmelse af tørret frugt, sherry og eg. Smagen afrundes af en lang og kompleks eftersmag med en antydning af tørv. Den bløde og fyldige karakter på O.P. Anderson Extra fuldendes gennem en modning på sherryfade, og modningen sker efter det klassiske Solera princip. Det betyder, at alle O.P. Anderson Extra flasker indeholder en dråbe af den allerførste blanding fra 1980.”

Konklusion:

Dette er en ganske fortrinlig snaps. Der er ingen tvivl om, at det er snaps, og den tilbyder nøjagtig det man forventer sig af snaps. Den har så et ekstra lag tilføjet. Tydelig indflydelse fra oloroso sherry og lagring på egetræ er med til at gøre snapsen et stort løft. Det gør den til noget særligt i forhold til almindelig standard akvavit. Man kan købe en flaske på 50 cl. for omkring 200,- kroner. Det er mange penge for en snaps, men kan man lide lidt udfordringer for smagsløgene, når man sidder ved frokostbordet, så er den alle pengene værd. Man kan dog også få en fornuftig skotsk whisky med tilsvarende literpris. Jeg var heldig at få en god slat fra en kollega på jobbet, så jeg havde mulighed for at få den smagt. Konklusionen på denne anmeldelse af O. P. Anderson Extra er, at den virkelig tilføjer dybde og kompleksitet til det at drikke snaps.