Opskrift på whisky cream – Irsk, Skotsk og Amerikansk

Opskrift på whisky cream – Irish Cream, Scotch Cream og Bourbon Cream

En opskrift på whisky cream, som den man kender fra Irish Cream, har længe været i mine overvejelser. De fleste kender sikkert Baileys Original Irish Cream, der nok er det mest solgte af disse “whisky og fløde” produkter. Som navnet antyder, er produktet fremstillet med irsk whiskey. Der findes dog andre lignende produkter på markedet, hvor der i stedet er brugt eksempelvis skotsk whisky. Blandt andet har både destillerierne Arran og Edradour et “whisky og fløde” produkt i deres portefølje.

Ingredienser

  • 250 ml. fløde
  • 250 ml. whisky
  • 1 dåse kondenseret mælk cirka 400 gram
  • 1/2 tsk. kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 1-2 tsk. instant kaffe granulat
  • 1 flaske i passende størrelse
Whisky cream

Whisky cream

Tilberedning

Fløde og kakaopulver puttes i en blender, hvor det mixes godt sammen. Herefter tilsættes kondenseret mælk, vaniljepulver, instant kaffe, og vigtigst af alt, whisky. Dette mixes også godt sammen. Mængden af whisky kan varieres alt efter personlig smag, alkoholstyrke, type osv. Når ingredienserne er blandet godt sammen, så hældes blandingen på en passende flaske. Flasken placeres i køleskabet indtil den er kold. Når drikken er nedkølet er din whisky cream klar til at servere. Den kan godt blive lidt tykt flydende, hvis køleskabet er meget koldt, men det gør egentlig bare oplevelsen mere cremet. Som med andre købte produkter, bør den omrystes inden brug. Holdbarheden er begrænset, selvom den står i køleskabet. Det er dog sjældent det bliver et problem, da den sædvanligvis er drukket hurtigt.

Whisky velegnet til whisky cream

Den klassiske Baileys Original Irish Cream, er lavet med irsk whiskey. Er man til det kendte udtryk, så kan man roligt benytte nedenstående mærker.

Jameson Irish Whiskey

Tullamore Dew

Har man mod på mere, så kan opskriften med succes varieres til virkeligt spændende udgaver. Jeg har forsøgt mig ud i lidt mindre batch-størrelser, end i denne opskrift, for at prøve lidt varianter med skotsk whisky af. Jeg kan blandt andet anbefale de fleste whiskyer fra Speyside, hvor frugtsødme giver et fint løft af smagen. Er man virkelig virkelig frisk, så giver en røget Ardbeg en virkelig interessant variant af Scotch Cream. Amerikansk bourbon er også godt at bruge i opskriften. Det tilføjer ekstra sødme og vanilje i smagen. En sådan Bourbon Cream er virkelig god sammen med en kop kaffe og et stykke vaniljeis. Der er er ingen begrænsninger på mulighederne, for at justere denne opskrift på whisky cream, til at passe til ens egen personlige smag.