Around the Clock – Imperial Irish Stout

Around the Clock – Limited Edition

Around the Clock er en fadlagret Imperial Irish Stout på 12% vol. Den er brygget på det irske bryggeri Porterhouse Brewing Company. Øllen er kommet til verden i samarbejde med det irske destilleri Dingle Whiskey Distillery, der også ejes af Porterhouse gruppen. Øllen har lagret på destilleriet i aflagte ex-bourbon fad, der lige er blevet tømt for destilleriets whisky. Den har lagret i 9 måneder på disse fad. Der er tale om en Limited Edition og dette er Batch Release no. 4 fra 2022.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #452

Anmeldelse af Around the Clock

Næse:

Mørk malt rammer næsen først. Der duftes let brændte noter af karamel og kaffe. Efterhånden duftes også noget brunt sukker med et strejf af vanilje. Når man har smagt på øllen kommer lidt mørke tørrede frugter som rosiner og figner gradvist mere frem. Lidt syrlige noter, der sagtens kan stamme fra humlen, opfanges kun momentvis igennem de mørke duftindtryk. Man fornemmer det ret høje indhold af alkohol i øllen, dog uden det bliver overvældende.

Around the Clock

Around the Clock

Palette:

Som i duften smages den mørke malt som det første. Der er note af karamel, sød lakrids og mørk sukker. Efter et par mundfulde af øllen bliver smagen af tørrede rosiner og figner efterhånden mere dominerende. Noter man også finder i meget irsk whiskey, En let syrlig og bitter note fra humlen kommer efterhånden mere frem i smagsbilledet. Humlen er mere markant i smagen end i duften. De 12% Vol alkohol mærkes i munden.

Afslutning:

Der er lang afslutning på øllen. Sødmen fra karamel ligger som et fint lag i munden. Smagen af sød lakrids er en del tydeligere i eftersmagen, end den er i smagen. Den lette syrlighed fra humlen er stadig tydelig, og bitterheden tiltager en del hen mod slutningen, Tankerne ledes i retning af det man kender fra umoden grapefrugt. Munden tørrer slutteligt helt ud, og man sidder tilbage med en fornemmelse af kaffe og tørrede rosiner i munden.

Hvad siger producenten:

This 2022 Limited Release of Around the Clock Imperial Stout has been aged for 9 months and is a further refinement of our boundary pushing barrel aged beers. An enhanced mash bill of 7 different malts compliment our seven seperate hop additions during brewing. TYhe flavours from the beer are combined with our 24 hour brew boil creating an even fuller, smoother stout. The resulting beer has matured in a combination of freshly emptied bourbon casks with the addition of some smoked hickory bourbon casks which adds a depth of smokiness to this year’s release.”

Konklusion

Dette er en god øl. Hvis man er til de mørke og tunge øltyper, der tager lang tid at drikke, så er dette et godt bud på en fin øl. Særligt interessant er noterne af tørrede rosiner og figner, der er ganske tydelige igennem oplevelsen. Det er noter man kan nikke genkendende til i forbindelse med whisky, dog ofte fra ex-sherry fad, og ikke fra ex-bourbon fad, som denne øl har modnet på. Man kan købe en flaske for cirka 70,- kroner, hvilket er ganske konkurrencedygtig med andet fadlagret øl. Konklusionen på denne anmeldelse af Porterhouse Brewing Company Around the Clock Batch Release no. 4 er, at det er en fantastisk øl fra øverste hylde, med tydelig påvirkning fra de aflagte fad fra Dingle Distillery.