Retro confectionery – SMWS 46.110

Glenlossie 2009 11 Year Old – SMWS 46.110

Retro confectionery SMWS 46.110 er en whisky på 54,6% Vol. Den er fremstillet på det skotske destilleri Glenlossie Distillery i Speyside regionen. Den uafhængige aftapper The Scotch Malt Whisky Society har sendt denne flaske på markedet til sine medlemmer. Denne single cask aftapning har lagret på et first fill ex-bourbon fad. Råspritten er destilleret den 10/11-2009, og er aftappet ved fuld fadstyrke 11 år senere. Whiskyen er ikke kølefiltreret, og der er ikke tilsat kunstige farvestoffer. Der er et outturn på 202 flasker.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #341

Anmeldelse af SMWS 46.110

Næse:

En let duft af frugt rammer næsen som det første. Der duftes lidt modne pærer og æbler. Langsomt kommer en duft af bære gradvist en anelse mere frem. Der duftes nu jordbær og skovbær. Når whiskyen har stået nogle minutter i glasset kommer en let tør fornemmelse af træ frem fra baggrunden. Der kan ganske svagt anes en let syrlig note i duften. Efter at have smagt på drammen, er vanilje og karamel tydeligere i dufte. Alkoholen mærkes svagt i næsen.

Retro confectionery 46.110 - Sample

Retro confectionery 46.110 – Sample

Palette:

Alkoholen er en del tydeligere i smagen, og et par dråber vand kan med fordel tilsættes. Det giver plads til sødmefulde frugter, hvor pærer og æbler igen er dominerende. De søde bær er tydeligere i smagen end i duften. Ganske som i duften, er der jordbær og skovbær at finde. Ligeledes kommer den syrlige note også frem i smagen, og er en del tydeligere end i duften. Der er en let note af citrus-frugt. Momentvis opfanges lidt stærk ingefær og mynte på tungen. Vanilje og karamel kommer gradvist mere og mere frem, efterhånden som man tager et par nip af whiskyen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne Speyside single malt. Syrligheden fra citrusfrugter, samt mynte dominerer først. Dette fortager sig hurtigt, og karamel og vanilje bliver herefter tydeligere. En smule bitterhed kommer frem, og sammen med karamel og vanilje, ledes tankerne i retning af mørk chokolade. Munden tørrer gradvist mere og mere ud, og man efterlades med et minde om egetræ.

Hvad siger producenten:

“Square glass jars of strawberry bonbons and pear drops sat on a dusty old shelf with cream soda, hard toffees and raisin biscuits. Then raspberry ripple ice cream and sticky treacle arrived with intense cinnamon candies and old-school liquorice with a woody dryness that hinted at cereals and oak. With water, we emerged with paper bags bursting with rhubarb and custard sweets, strawberry laces and toffee apples. A sweet mix of Christmas spices flowed over black cherries and herbs to suggest thick cough syrup from a spoon. An orange sherbet fizz now danced on the tongue with cloves, mint and dark chocolate to finish.”

Konklusion:

Dette er en nogenlunde whisky. Der er fin balance mellem frugter, bær, vanilje og karamel. Oplevelsen får et ekstra skub med en let note af citrus og mynte, samt et fint spark fra alkoholen. SMWS har sendt de 202 flasker i handlen for medlemmerne til en pris på 750,- kroner. Det er en del penge, for en whisky af denne kaliber. Ud fra den betragtning, er jeg ganske tilfreds med, at det kun er en sample på 2 cl. jeg har investeret i. For et beløb i denne størrelsesorden, er der mange andre flasker fra aftapperen, som passer en del bedre til mine præferencer. Konklusionen på denne anmeldelse af Glenlossie 2009 11 Year Old, SMWS 46.110, Retro confectionery er, at det er en middelmådig dram, der ikke helt passer til mine smagsløg.

2/5 (1)