Rock Island – Island Blended Malt Scotch Whisky

Rock Island – Remarkable Regional Malts

Rock Island er en skotsk blended small batch malt whisky på 46,8% Vol. Whiskyen indeholder kun whisky fra de skotske destillerier beliigende på øerne, også kaldet for Island regionen. Flasken er med i udgivelserne fra Douglas Laing & Co. Ltd. kaldet “Remarkable Regional Malts”. Udgivelsen indeholder udelukkende single malt whisky, og betragtes derfor som en “blended malt whisky”. Den indeholder blandt andet single malt whisky fra destillerierne på øerne Arran, Jura og Orkney. Den har tidligere været markedsført under navnet “Rock Oyster”. Whiskyen er ikke kølefiltreret og uden kunstig farve. Der er ikke aldersangivelse på flasken, så den er dermed en NAS.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #233

Anmeldelse af Rock Island

Næse:

Først mødes næsen af let røg, der hurtigt følges op af maritime og mineralske noter. Den minder lidt om duften der kommer, når man slår to sten sammen, men med en snert af salt. Hurtigt følges op med tydelige søde frugter. Der duftes modne røde æbler og henkogte pærer. Efter lidt tid i glasset kommer lidt mere syrlig frugt frem. Den duftes nu lidt umodne grønne æbler, med et sner af citrusfrugt. De 46,8% Vol alkohol er ikke er mærke i duften på whiskyen. Når man har smagt på drammen bliver vanilje tydeligere i duften.

Rock Island - Miniature

Rock Island – Miniature

Palette:

Smagsløgene rammes først af tydelig malt- og vaniljesødme. Hurtigt følges op med sødme fra henkogte pærer. Røgen kommer hurtigt frem, og gør sig gældende i hele smagsoplevelsen. Der mærkes stærk peber på tungen, der dog ret hurtigt aftager igen. Efter et par nip til whiskyen blive de maritime noter mere tydelige. Der smages mineraler, og der mærkes lidt salt på tungespidsen. Momentvis smages lige egetræ. Ganske som i duften er alkoholen ikke tydelig.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på drammen. De maritime og lidt salte noter aftager gradvist. Samtidig bliver vaniljesødmen tydeligere og tydeligere. Der mærkes momentvis lidt stærk peber midt på tungen. Ligeledes smages lejlighedsvist de henkogte pærer, der også var at finde i duften. Munden tørrer til sidst en smule ud, mens vanilje, egetræ og saltnoter stadig mærkes lidt. Man efterlades med et minde om tør røg, som man kender det fra aske.

Hvad siger Producenten:

“An extraordinary encapsulation of the very best Single Malts distilled amongst others on the glorious islands of Islay, Arran, Jura and Orkney, Rock Island is a subtle, smoky and sweet celebration of the sea.”

Konklusion:

Dette er en god whisky. Der er yderst interessante noter, som man kender det fra andre whiskyer fra de skotske øer. Der er tydeligt præg af røg, tydelige maritime noter og masser af vanilje-sødme. Det hele løftes af de 46,8% Vol alkohol i drammen. Man kan købe en flaske for omkring 400,- kroner. Man kan købe en del single malt whisky i samme prisleje. Når det er sagt, så får man altså ganske god valuta for sine penge i denne blended malt whisky. Konklusionen på denne anmeldelse af Rock Island er, at den lever fint op til at være en “Remarkable Regional Malt“, og den er glimrende repræsentant for whisky fra Island regionen.

3/5 (1)