Single Malt Whisky Marzipan Bar – Anthon Berg og whisky

Marcipanbrød med single malt whisky

Single Malt Whisky Marzipan Bar er et klassisk marcipanbrød tilsat single malt whisky. Marcipanbrødet er fremstillet af den danske marcipan producent Anthon Berg A/S. Marcipanbrødet indeholder 40 gram.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #18

Anmeldelse af Anthon Berg Single Malt Whisky Marzipan Bar

Næse:

Marcipanbrødet har den klassiske duft, som man kender fra det almindelige Anthon Berg brød. Der er ikke nogen antydning af whisky i næsen. Man opfanger kun marcipan og chokolade.

Single Malt Whisky Marzipan Bar

Single Malt Whisky Marzipan Bar

Palette:

Smagen er ikke helt som den gamle og kendte smag. Man mærker først en bitterhed i munden, som bliver efterfulgt af sødme fra chokoladen. Jeg synes ikke man kan smage whisky i brødet, men der er et eller andet som ikke er helt som det plejer. Det er sikkert whiskyen som påvirker smagen, men det er altså ikke en udpræget og utvetydig whiskysmag, men nærmere en lidt uheldig bi-smag.

Afslutning:

Marcipanbrødet har den traditionelle eftersmag. Der er ikke alverden at komme efter her. Det kan forekomme let kvalmende, med den kraftige sødme fra både marcipanen og chokoladen. Heller ikke her fornemmer man whisky.

Hvad siger producenten:

“Anthon Bergs marcipanbrød med mørk chokolade er en dansk klassiker, og er i dag kendt over hele verden. Successen startede helt tilbage i 1884, da Anthon Berg begyndte at sælge sine nu så kendte chokolader.”

Konklusion:

Der er ikke så meget at sige til det. Man kan vel nærmest kalde marcipanbrødet for lidt småkedeligt. Der er 486 kcal i 100 gram, hvilket svarer til 195 kcal i denne bar. Til sammenligning er der cirka det samme i 8 cl. whisky. Jeg foretrækker at indtage mine kalorier i form af en rigtig dram, frem for dette stykke slik – og det er endda en relativt stor dram jeg kan få. Konklusionen på denne anmeldelse af Single Malt Whisky Marzipan Bar er, at den minder om klassikeren, men med en mærkelig bi-smag.