Singleton of Dufftown Tailfire – Begynderwhisky

Singleton of Dufftown Tailfire – den tynde metervare

Singleton of Dufftown Tailfire er en skotsk whisky på 40% Vol. Dufftown Distillery er beliggende i Speyside området i Skotland. Destilleriet er under ejerskab af spiritusgiganten Diageo. Whiskyen har blandet andet lagret på nyforkullede ex-bourbon fad af europæisk egetræ og amerikansk egetræ. Whiskyen blev første gang sendt på markedet i 2014. Den kommer uden aldersangivelse og er desuden kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #93

Anmeldelse af Singleton of Dufftown Tailfire

Næse:

Man dufter moden frugt som det første i glasset. Det minder lidt om røde modne æbler. Stille og roligt bliver duften af egetræ tydeligere, og man fornemmer en lidt tør, nærmest forkullet duft, som sikkert stammer fra de nyligt forkullede fad. Man mærker en let snert af alkohol i næsen. Efter lidt tid i glasset bliver duften af bær tydeligere. Det er en lidt tør duft, som man kender det fra eksempelvis fra umodne stikkelsbær.

Singleton of Dufftown Tailfire - Sample

Singleton of Dufftown Tailfire – Sample

Palette:

Der er en god frugtsødme i første mundfuld. Også her er det søde røde æbler, der dominerer. Langsomt smager man også lidt modne pærer. Efter et par mundfulde ændrer det karakter i retning af modne mørke bær, som blåbær og kirsebær. Man mærker også her de 40% vol alkohol. Langsomt fremkommer en smule vanilje, og man smager en smule kul, uden det minder om røget smag.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på whiskyen. Eftersmagen er præget af fornemmelsen af stærke krydderier som peber på tungen. Der ligger en god sødme fra de mørke modne bær i munden. Langsomt smager man lidt vanilje og karamel. Også i afslutningen sidder man lidt med en fornemmelse af kul, uden der på nogen måde er noget som bare minder om røg. Det er mere som en tør og brændt følelse, end en egentlig smags oplevelse.

Hvad siger producenten:

This vibrant evocation of Dufftown’s fruity character bursts with notes of fresh red berries and sweet vanilla aromas thanks to the influence of European oak casks.”

Konklusion:

Denne whisky er sådan set ganske fin. Den tilbyder fine duft- og smagsnuancer. En flaske kan købes for omkring 300,- kroner. Whiskyen er ofte lidt udskældt på internettet, men jeg mener faktisk, at den er pengene værd. Ikke at det er en super kompleks og fantastisk whisky, men til den pris klarer den sig godt. Særligt finder jeg kombinationen af søde modne bær samtidig, med en tør “forkullet” følelse interessant. Konklusionen på denne anmeldelse af Singleton of Dufftown Tailfire er, at det er en udmærket og lidt undervurderet whisky.

2/5 (1)