Storry’s quarry – SMWS G7.19

Girvan 1992 28 Year Old – SMWS G7.19

Storry’s quarry SMWS G7.19 er en skotsk whisky på 55,2% Vol. Whiskyen er produceret på Girvan Distillery i Lowland regionen. Denne single grain whisky er sendt på markedet af den uafhængige aftapper The Scotch Malt Whisky Society. Den har modnet i 28 år på et enkelt first fill ex-bourbon. Råspritten blev fremstillet den 22/09-1992, og aftappet efter endt modning i 2020. Whiskyen er ikke kølefiltreret, og er uden kunstig farvestof. Alle flasker er aftappet ved fuld fadstyrke, og der er et outturn på 127 flasker.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #305

Anmeldelse af SMWS G7.19

Næse:

Først duftes søde frugter, når glasset kommer hen til næsen. Der duftes modne æbler og lidt overmoden banan. Bagved duftes lidt friske skovnær og blommer, som tilføjer en anelse syrlighed i næsen. Når drammen har stået i glasset i nogle minutter, bliver duften af vanilje gradvist mere og mere tydelig. Med sig har det en let duft af brun karamel. Efter at have smagt på drammen duftes også kokos og lidt hasselnødder. Man mærker ikke de 55.2% Vol. alkohol i næsen.

Storry's quarry G7.19 - Sample

Storry’s quarry G7.19 – Sample

Palette:

Sødmen er også det første man smager i denne single grain whisky. Modne æbler og sød ananas kommer tydeligt frem. Der følges hurtigt op med en let syrlighed, som den man kender i limefrugter og umodne blommer. Der mærkes kortvarigt lidt stærk ingefær på tungen. Kokos og vanilje kommer gradvist frem jo flere gange du smager på drammen. Der en let jordslået smag i baggrunden, som den man kender fra en fugtig kælder. En smule bitterhed fra hasselnødder mærkes i munden. Alkoholen er heller ikke markant i smagen, men den kan godt mærkes i munden.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne whisky. Smagen af vanilje og brun karamel er tydelige i eftersmagen. Ligeledes er fornemmelsen af fugtigt kælderrum også mere fremtrædende i afslutningen, end den var i smagen. Sammen med lidt sødme og syrlighed fra frugter og bær, så kan det minde om smagen af ny-tændt pibe, bare uden røgen. Lidt mynte mærkes momentvis på tungespidsen. Man efterlades med god varme i munden, mens smagen af lidt bitre nødder med lidt kokos stadig hænger en anelse ved.

Hvad siger producenten:

“The nose opened with overripe yellow plums, sweet orange wines, mineral oil, drying paints and American jellybeans. Then candied citrus peels, artificial fruit cordials and mixed confectionery from a warm sweet shop. Also hints of cider vinegar, wood polish and plums macerating in sugar. Water brought dunnage warehouse must, creme brûlée, malt loaf, bike chain oil and caraway. Some creamed coconut, strawberries and pina colada. The palate opened with a subtle earthiness and tobacco leaf. Then plunged deep into milk bottle sweeties, tinned custard, doughnut batter, caramelising brown sugar, sponge cake and soft herbal cough medicines. Water gave us coconut cream, pineapple syrup, dried tarragon, toasted pistachios, crispy chicken skin and lush rummy sweetness.

Konklusion:

Dette er en glimrende grain whisky, som The Scotch Malt Whisky Society her har aftappet. Der er gode noter af både søde og syrlige frugter, mens de 28 års lagring kommer frem med noter af fugtig kælder og whisky lagerhal. Man kan købe en af de kun 127 flakser for 1150,- kroner. Jeg har efterhånden været igennem en del grain whisky, og mange har overrasket positivt. Særligt når de får en hel del år under vesten, så har de ofte meget at byde på. Denne aftapning er et glimrende eksempel på dette, og et argument for ikke altid at gå efter single malt. Der er virkelig god whisky at finde i denne del af markedet også. Konklusionen på denne anmeldelse af Girvan 1992 28 Year Old, G7.19, Storry’s quarry er, at dette er en glimrende påmindelse om ikke altid at købe single malt whisky.

4/5 (1)