Teeling Single Malt – Irish Whiskey

Teeling Single Malt – afsluttet på 5 vin fad

Teeling Single Malt er en irsk whiskey på 46% Vol. Whiskeyen er fremstillet på det irske destilleri Teeling Distillery, der ligger i Dublin. Whiskeyen har først lagret på ex-bourbon fad. Herefter har den fået en afslutning på fem forskellige typer af ex-vin fad, inden den slutteligt er hældt sammen, og senere aftappet. Den er afsluttet på ex-portvin fad, ex-sherry fad, ex-madeira fad, ex-hvid bourgogne fad og ex-cabernet sauvignon fad. Whiskeyen kommer uden aldersangivelse, og er derfor at betragte som en NAS. Desuden er den ikke kølefiltreret.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #193

Anmeldelse af Teeling Single Malt

Næse:

Man mærker først en smule sprit i næsen, fra de 46% vol alkohol. Det er dog relativt hurtigt væk igen. Der duftes herefter friske frugter. Det er frugter som modne pærer og æbler. Efter lidt tid i glasset kommer en fin duft af vanilje frem fra baggrunden. Med et par dråber vand kommer en note som minder lidt om kokos frem. Ligeledes kommer lidt tropisk frugt frem, og der duftes ananas og bananer.

Teeling Single Malt - Miniature

Teeling Single Malt – Miniature

Palette:

Smagen af sprit er også det første som rammer munden, når man tager den første slurk. Lidt vand kan også her med fordel tilsættes, for at nedtone alkoholen en smule. Herefter kommer en god honningsødme frem. Smagen af de friske modne frugter som pærer og æbler ligger fint i baggrunden. Efter et par nip af glasset smages vanilje og lidt mælkechokolade i denne single malt. Kombinationen af frugtsødme, honningsødme og vanilje leder tankerne hen på frugtvingummi. Der mærkes lidt stærk peber og muskatnød på tungen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne irske whiskey, I starten er der stadig rest sødme fra honning og frugt i munden. Dette fortager sig hurtigt, og vanilje og mælkechokolade bliver tydeligere. Der fornemmes lidt citrus og bitterhed på tungen, som minder om den man kender fra citronskal. Der er stadig lidt prikken på tungen fra muskatnød og sort peber. Munden tørrer hurtigt helt ud, og man sidder tilbage med lidt varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

Teeling Single Malt consists of a range of Single Malts varying in both age and cask. Combined within this multi-layered liquid is the influence of 5 wine casks including Port, Sherry, Madeira, White Burgundy and Cabernet Sauvignon. With these 5 cask influences working in harmony, this whiskey has been described as “a symphony” of flavour, and bottling at 46% with no chill filtration lets the true character and depth of this whiskey ring through.”

Konklusion:

Dette er en fornuftig og ganske interessant irsk whiskey. Man mærker den er ung, og at den mangler lidt dybe i smagen. Dette gør den til gengæld let at drikke. Der forsøges at rette op på den manglende dybde, ved at kombinere flere typer af fad. Det lykkedes faktisk ganske godt, og det tilføjer en fornuftig kompleksitet til drammen. Man kan købe en flaske for cirka 400,- kroner. I det prisleje er udvalget stort og konkurrencen hård. Man kan eksempelvis købe en del skotsk whisky i det prisleje. Det er naturligvis smag og behag, hvad man syntes er bedst. Konklusionen på denne anmeldelse af Teeling Single Malt er, at det er en frisk, ung whiskey, der viser ganske god kompleksitet.

3/5 (1)