Tennent’s Whisky Oak – Scottish Beer

Tennent’s Whisky Oak – lagret med whisky-eg

Tennent’s Whisky Oak er en øl på 6% Vol fra Wellpark Brewery i Glasgow i Skotland. Denne øl er af typen strong ale. Denne øl er brygget med skotsk malt, og har lagret med egetræ fra whisky tønder. Det vides ikke hvilke af de skotske destillerier tønderne kommer fra. Det udmeldes heller ikke, hvor længe øllen har lagret med dette whisky-eg.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #386

Anmeldelse af Tennent’s Whisky Oak

Næse:

Sødme fra malten kommer op af glasset som det første, når det nærmer sig næsen. Der følges op med en let note af sød frugt. Der overtages efterhånden mere og mere af en duft af karamel, med et lille hint af vanilje. Denne duft af vanilje kan godt komme fra de aflagte fad med whisky. Efter at have smagt på øllen, mærkes en smule bitterhed også i duften. De 6% Vol alkohol mærkes kun svagt i duften.

Tennent's Whisky Oak

Tennent’s Whisky Oak

Palette:

Maltsødme er også det første der smages, når man tager den første mundfuld af øllen. Der smages hurtigt også karamel. En let syrlighed mærkes svagt i baggrunden, og en anelse humle skinner for første gang lidt igennem. Efter et par slurke af øllen, kommer noten af vanilje også frem i smagen. Ligeledes fremkommer en smule bitterhed, der gradvist får karamellen til at minde mere om mælkechokolade i smagen.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne øl. Smagen af mælkechokolade, stadig med et strejf af karamel, dominerer i afslutningen. Ligeledes er bitterheden mere markant i eftersmagen, end den hidtil har været. Det giver en næsten tør fornemmelse i munden. En tørhed som også kan findes i eftersmagen på en del whisky. Man efterlades med en let frugt note i munden, mens tungen gradvist tørrer mere ud.

Hvad siger producenten:

“A medium-bodied beer with a truly Scottish spirit. Bold smoky aromas, sweet and subtly fruity flavours, all crowned by a warming aftertaste. Truly a chieftain of the beer race.”

Konklusion:

Dette er en øl på det jævne. Den er ganske ukompliceret at drikke, og der er ikke de helt store overraskelser at komme efter. Når det er sagt, så kan man købe denne “special-øl” til 25,- kroner i mange danske supermarkeder. Til den pris, så gør den det ganske fornuftigt, og det smages momentvis, at det faktisk er en øl med whisky. Forventer man en øl med dybde og kompleksitet, så skal man kigge andre steder hen. Så skal man nok have fat i en rigtig special-øl, og ikke en masseproduceret øl som denne. Konklusionen på denne anmeldelse af Tennent’s Whisky Oak er, at det en supermarkeds “special-øl”, der gør det ganske godt, som hverdags-øl til en whisky-nørd.