Tullibardine 228 – Burgundy Finish

Tullibardine 228 – afsluttet på vinfad

Tullibardine 228 Burgundy Finish er en skotsk whisky på 43% Vol. Whiskyen er produceret på Tullibardine Distillery i den Skotske Highland Region. Whiskyen har først lagret i ex-bourbon fad. Efterfølgende har den fået en afslutning i ex-vin fad fra Bourgogne. Disse fad kan indeholde 228 liter, hvilket afspejles i whiskyens navn. Whiskyen kommer uden aldersangivelse og er endvidere kølefiltreret. Denne sample købte jeg på whiskymessen 2019.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #63

Anmeldelse af Tullibardine 228

Næse:

Der er en tydelig vinøs duft, når man første gang sætter næsen til glasset. Man dufter modne frugter og bær. Det giver en god frugtsødme i næsen. Der er også en tydelig aroma af egetræ i drammen. Man kan svagt ane en smule vanilje i baggrunden. Der er et generelt blødt udtryk i næsen, og man mærker ikke de 43% vol.

Tullibardine 228 - Sample

Tullibardine 228 – Sample

Palette:

Smagen er også præget af modne frugtnoter, der tydeligvis stammer fra de aflagte vinfad. Det tilføjer en god sødme, og en lille smule syrlighed i baggrunden. Man mærker lidt stærke krydderier som peber og kanel på tungen, hvilket giver den en smule bid. Generelt er udtrykket i smagen blød og cremet, som den også var i aromaen. Man mærker lidt egetræ og vanilje i baggrunden, dog er egetræ ikke nær så markant i smagen, som den var i duften.

Afslutning:

Der er en ret kort afslutning på drammen. Igen er whiskyen blød og blid. Smagen er også her hovedsageligt vinøse noter. Det er sød og moden frugt. Langsomt aftager sødmen og erstattes af lidt stærke krydderier på tungen. Sluttelig kommer egetræet igen mere frem, og bliver igen tydelig, som den var i duften. Alkoholen gør ikke meget væsen af sig i eftersmagen.

Hvad siger producenten:

“The auburn hue of the whisky comes directly from its time spent in the 228 litre barriques that previously held pinot noir from Chateau de Chassagne Montrachet. The nose of the 228 features red cherries and vanilla with hints of chocolate and turkish deligth. On the palate, there is a real hint of red summer fruit, more chocolate and a sweet spice note on the finish.”

Konklusion:

Whiskyen er ganske fornuftig, og har faktisk en del at tilbyde. Den er dejlig afbalanceret, og blid og blød i hele sit væsen. Man kan købe en flaske for omkring 300,- kroner. Tager man prisen i betragtning, så er dette virkelig et fantastisk køb. Sammenholder man pris og kvalitet, så er denne whisky svær at slå. Man finder ikke mange flasker i det prisleje, som har så meget at byde på. Konklusionen på denne anmeldelse af Tullibardine 228 er, at det er svært at finde en bedre whisky til prisen.

3/5 (1)