Wild Turkey Rare Breed – Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Wild Turkey Rare Breed – Barrel Proof

Wild Turkey Rare Breed er en amerikansk straight bourbon whiskey på 58,4% Vol., hvilket svarer til 116,8 proof. Den produceres af Wild Turkey Distilling Company, der ligger i Kentucky. Det fremgår ikke på flasken, hvor længe denne bourbon har lagret. Som alle andre amerikanske bourbons har den lagret nye egetræsfad. Whiskeyen er aftappet ved barrel proof, eller fadstyrke om man vil, uden at den er nedvandet.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #364

Anmeldelse af Wild Turkey Rare Breed

Næse:

Der kommer først en rydelig duft af egetræ op fra glasset. Sødme fra karamel og brun sukker følger hurtigt efter. Gradvist aftager duften af egetræ, og ændrer en smule karakter, og minder mere om den man kender fra hasselnødder. Når drammen har stået lidt tid i glasset, fremkommer noter af modne pærer og kirsebær. I baggrunden anes lidt cacao og chokolade. De 58,4% Vol alkohol mærkes i næsen, men den virker ikke på nogen måde sprittet.

Wild Turkey Rare Breed

Wild Turkey Rare Breed

Palette:

Munden fyldes først med tydelig sødme fra karamel og brun sukker. En smag af søde pærer og modne kirsebær kommer efter. Ligeledes kommer stærke krydderier også hurtigt frem. Der smages stærk ingefær, kanel og sort peber, der giver varme og en prikkende fornemmelse på tungen. Alkoholen er tydeligere i smagen end i duften, og lidt vand kan med fordel tilsættes. Med vand fremkommer en tydeligere smag af hasselnødder, og sødmen træder lidt mere i baggrunden, og tager mere karakter af honningsødme.

Afslutning:

Der er lang afslutning på denne amerikanske bourbon. Lidt bitre noter af hasselnødder og og brændt egetræ dominerer i begyndelsen, men aftager gradvist. Sødmen tager igen over, og der smages karamel og lys chokolade. En note af vanilje bliver fterhånden mere markant, mens der momentvis kommer lidt stærk ingefær og kanel frem. Man efterlades med varme i munden fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

The true, bold spirit of Wild Turkey has been captured in this authentic barrel proof whiskey, creating one of the finest bourbons in the world. Uncut with water, Rare Breed is an uncompromised Kentucky bourbon with tones of sweet tobacco and hints of orange and mint, making it a remarkably smooth whiskey legend.”

Konklusion:

Dette er en ganske glimrende bourbon. Kan man lide klassiske noter af brun sukker, karamel og egetræ i sin bourbon, så er de at finde i denne dram. Samtidig findes også stærke krydderier og frugtsødme, der tilføjer ekstra kompleksitet i oplevelsen. At den samtidig er aftappet ved cask strength, er blot med til at give oplevelsen et ekstra løft. Man kan købe en flaske for omkring 350,- kroner. I dette prisleje er den ganske konkurrencedygtig med eksempelvis skotsk whisky. Konklusionen på denne anmeldelse af Wild Turkey Rare Breed er, at man får en ganske god bourbon oplevelse, uden at tegnebogen bliver tømt.

4/5 (1)