Woodford Reserve – Straight Bourbon Whiskey

Woodford Reserve – Distiller’s Select

Woodford Reserve Straight Bourbon Whiskey Distiller’s Select er en amerikansk Kentucky Straight Bourbon Whiskey på 43,2% Vol. Bourbonen er produceret af Woodford Reserve Distillery. Destilleriet er et af de mange amerikanske destillerier, som ligger i Kentucky. Destilleriet ejes af giganten Brown-Forman Corporation. Produktet består af en kombination af 72% majs, 18% rug og 10% traditionel byg-malt. Der udmeldes ikke hvor længe denne bourbon har modnet på fadene, men det skulle være omkring 6 år. Som alle andre amerikanske bourbons, kan det dog siges med sikkerhed, at den mindst har lagret 2 år på nye egetræsfad.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #218

Anmeldelse af Woodford Reserve Straight Bourbon Whiskey

Næse:

Næsen rammes først af tydelig sødme fra modne frugter. Der følges hurtigt op med sødme fra honning. Langsomt, men sikkert, bliver duften af vanilje mere og mere tydelig. Ligeledes fremkommer en fin aroma af mælkechokolade fra baggrunden. En markant note af egetræ findes over hele duft-indtrykket. Der anes en smule alkohol fra de 43,2% vol, dog uden den fremtræder sprittet.

Woodford Reserve Straight Bourbon Whiskey - Miniature

Woodford Reserve Straight Bourbon Whiskey – Miniature

Palette:

Sødme fra vanilje smages som det første, når denne bourbon første gang hældes i munden. Der følges hurtigt op med en let parfumeret smag, som man også finder i noget rye whisky. Dette aftager dog hurtigt, og mælkechokolade og sød karamel tager over. Der lægger et tydeligt lag af egetræ i hele munden. På tungen anes lidt prikken fra stærk peber og kanel. Alkoholen er ikke at mærke i smagen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne straight bourbon whiskey. Egetræ er stadig tydelig i munden. Dette aftager gradvist, og man efterlades med en lidt tør fornemmelse på tungen. Der opstår en let bitter note, som leder tankerne hen i retning af umodne hasselnødder. Oplevelsen aftager hurtigt, og man sidder tilbage med et minde om kanel og mælkechokolade i munden, imens der mærkes varme fra alkoholen.

Hvad siger producenten:

The art of making fine bourbon first took place on the site of the Woodford Reserve Distillery, a National Historic Landmark, in 1812. The perfectly balanced taste of our Kentucky Straight Bourbon Whiskey is comprised of more than 200 detectable flavor notes, from bold grain and wood, to sweet aromatics, spice, and fruit & floral notes.”

Konklusion:

Denne bourbon imponerer ikke specielt, men den skuffer sådan set heller ikke. Hvis man skal trække noget positivt frem, i forhold til andre bourbons i prislejet, så skal det være, at den ikke er ligeså sukkersød som andre jeg har smagt. Der er ganske interessante og klassiske noter af egetræ, vanilje og krydderier, men uden den næsten vamle sødme konkurrerende mærker kan have. Når det er sagt, så kan den næsten fremtræde en smule tynd, svag og næsten udvandet i hele sit udtryk. Jeg kunne godt bruge lidt mere tyngde. Man kan købe en flaske for lige under 300,- kroner, og til den pris findes også meget god skotsk whisky. Konklusionen på denne anmeldelse af Woodford Reserve Straight Bourbon Whiskey Distiller’s Select er, at det ikke bliver denne udgivelse, der får mig til at tænke på andet end skotsk whisky.

2/5 (1)