Opskrift på Jack & Coke – også kendt som en “Lemmy”

Opskrift på Lemmy’s yndlingsdrik Jack & Coke

Jeg er ikke så glad for Jack Daniel’s Old No. 7, hvis man skal drikke den rent – det smager den ikke godt nok til. Derfor har jeg ledt efter nogle mulige opskrifter med whisky for at få brugt flasken jeg har købt. Eftersom jeg godt kan lide musik i den hårde del af genren, så har jeg naturligvis også stiftet bekendtskab med bandet Motörhead. Bandets nu afdøde, men yderst legendariske, stifter Ian “Lemmy” Kilmister, elskede at drikke Jack & Coke. Hvis rygterne taler sandt, så drak omkring en flaske om dagen. Derfor er det heller ikke uden grund at drinken i metal-kredse har fået kælenavnet en Lemmy.

Jack & Coke

Jack & Coke

Ingredienser

Jack Daniel’s Old No. 7

Coca Cola

Isterninger

Tiberedning

Som navnet antyder, så består drinken af Jack Daniel’s Old No. 7 og Coca Cola. Blandingsforholdet afhænger af, hvor stærk man vil have sin drink. Personligt foretrækker jeg 1/4 amerikansk whiskey og 3/4 Coca Cola. Hvis man ønsker kan drinken serveres med isterninger. Jeg har prøvet både med og uden isterninger. Jeg kan bedst lide udgaven, hvor Jack & Coke hældes over is. Så får man en kølig drink, der sagtens kan drikkes til festlige lejligheder. Principielt syntes jeg det er synd at blande whisky op med noget, men lige i dette tilfælde, er det et forsøg værd, da denne whiskey ikke lige er min favorit. Efter min mening smager Jack Daniel’s Tennessee Whiskey stadig for meget igennem, og ødelægger lidt smagen fra colaen. At Lemmy fra Motörhead kunne drikke en flaske om dagen er mig en gåde. Jeg må nok se i øjnene, at jeg er mere til øl og at drikke min whisky ren, så jeg bliver nok aldrig den store fan af Jack & Coke.