Den danske whiskykaffe – mere kaffe end whisky

Dansk kaffe med whisky – god tanke men middelmådig kaffe

Dansk kaffe med whisky er en dansk luksus whiskykaffe. Kaffen fra producenten er delt ind i renheds grader, hvor 1. til 3. CoffeCru har fra 0,3% til 1,8 % defekte bønner. Denne kaffe er 4. CoffeCru, hvor maximum 4,5% af bønnerne er defekte. Med defekte bønner menes bønner, der er overfermenteret, umodne, ødelagt af insekter og lignende. Kaffen kommer i en pose med 225 gram hele kaffebønner, så man skal have gang i kaffemøllen inden den kan drikkes. Der er ingen indikering af, hvordan whiskyen tilføres kaffen, ej heller whiskyens oprindelse.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #24

Anmeldelse af Den danske whiskykaffe

Næse:

Kaffen dufter umiddelbart ikke som forventet – nemlig af kaffe. Derimod bliver man mødt af en tydelig duft af karamel. Der er også en god sødme i duften. Tilstedeværelsen af den traditionelle kaffeduft er nærmest ikke tilstede. Der er heller ikke tilstedeværelse af whisky i næsen. Duften leder tankerne hen på en opvarmet belgisk strong ale, der også er kendetegnet ved kraftig karamel og sødme i duften.

Den danske whiskykaffe

Den danske whiskykaffe

Palette:

Man fornemmer tydeligt smagen af kaffe. Det er dog ikke kaffe som man kender det fra den klassiske “Rød Merrild” eller “Karat”. Det er derimod en mere fyldig fornemmelse af kaffe, Man mærker også i smagen den tydelige tilstedeværelse af karamel. Endvidere er der god sødme og fylde i paletten. Igen er det svært at ane nogen form for tilstedeværelse af whisky.

Afslutning:

Eftersmagen er også tydeligt præget af karamel og sødme. Efter lidt tid i munden kommer der en tydeligere fornemmelse af kaffe. Slutteligt går eftersmagen fra det voluminøse over i det mere bitre, som man kender det fra traditionel hverdagskaffe. Man fornemmer dog stadig en lille bi-smag bagerst i munden. Om det er whiskyen, der lige gør sig bemærket, det tør jeg ikke sige, men det er i hvert fald ikke en tydelig whiskysmag.

Hvad siger producenten:

“Fyldig kaffe med en snert af whisky, rom og fløde. Dejlig med mælk.”

Konklusion:

Oplevelsen med denne kaffe er faktisk ganske fornuftig. Man skal ikke købe den, hvis man forventer smagen af whisky. Hvis man derimod kan lide god kaffe, så syntes jeg dette er et fornuftig køb. Kaffen koster cirka 50,- kroner for 225 gram, så det er i den dyre afdeling, hvad angår kaffe. Med den sparsomme mængde kaffe jeg drikker, når jer hjemme fra job, så er den dog pengene værd. Konklusionen på denne anmeldelse af den danske whiskykaffe er, at kaffen er god, men man skal ikke forvente tilstedeværelse af whisky.