Whiskyæg – Påskeæg med whisky

Whiskyæg – Trøffelfyld med whisky

Curré Whiskyæg er et klassisk påskeæg, hvor der er trøffelfyld, som indeholder whisky. Påskeægget er fremstillet i Tyskland til den danske supermarkedsgigant Salling Group. Posen indeholder 125 gram og koster 25,- kroner. Det vides ikke, hvilken type whisky, der er i påskeægget.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #60

Anmeldelse af whiskyæg

Næse:

Inden man bider i påskeægget kan man dufte lidt tør sukker fra laget af dragé uden på skallen. Nå man tager en bid, og kommer ind til trøffelen i midten, så er der en markant duft af kakao. Der er ikke noget whisky at finde i aromaen.

Whiskyæg - påskeæg med whisky

Whiskyæg – påskeæg med whisky

Palette:

Påskeægget er sødt, og det er tydeligt der er meget sukker i. Man smager fint kakao og mørk chokolade. Igen er det umuligt at finde noget i smagen, som bare minder om en eller anden form for whisky.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på disse æg. Man smager chokolade og trøffel længe efter man har taget den sidste bid. Man sidder med en lidt vammel fornemmelse i munden. Heller ikke i eftersmagen kan man mærke tilstedeværelse af nogen form for whisky.

Hvad siger producenten:

“Dragerede chokoladeæg med 48% trøffelfyld med whiskysmag. Med 40% mørk chokolade.”

Konklusion:

Disse æg er ikke specielt imponerende. I hvert fald ikke hvis man forventer man skal kunne smage whisky, for det er der absolut intet at finde af i smagen. Påskeægget er som sådan, som man kan forvente af et chokoladeæg. Når producenten nu forsøger at markedsføre et produkt til at indeholde whisky, og tilmed påstår at det er “med whiskysmag”, så burde man forvente, at det så også passede. 1 til 2 af disse æg er rigeligt, og man sidder tilbage med en lidt kvalmende fornemmelse bagefter. Konklusionen på denne anmeldelse af whiskyæg er, at jeg til enhver tid foretrækker en rigtig dram i stedet.