Tim’s Original Whisky Balls – Exclusive Edition

Tim’s Original Whisky Balls – Chokolade og whisky (reklame)

Tim’s Original Whisky Balls er en klassisk brownie, dækket med mørk chokolade, og tilsmagt med gylden whisky. Resultatet er en slags romkugle, eller rettere en whiskykugle, der er dækket med mørk belgisk chokolade, og toppet er af med krymmel. Det vides ikke hvilken whisky, der er brugt under fremstillingen af kuglerne, så om den er skotsk, irsk eller dansk står hen i det uvisse. Man kan købe en pakke med 6 kugler á 40 gram for lige under 90,- kroner. Tim’s Whisky kugler forhandles af Sprit & co., der har doneret denne pakke til anmeldelse her på bloggen.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #289

Anmeldelse af Tim’s Original Whisky Balls

Næse:

Når man åbner æsken, og piller plastikfolien af de seks kugler i pakken, spreder sig straks en tydelig duft af mørk chokolade. Det minder næsten om den duft der kommer op af et krus varm chokolade, som den man drikker en vinterdag efter en kælketur. Jo nærmere disse whiskykugler kommer til næsen, jo tydeligere bliver duften af kage. Sammen med chokoladen giver det en kraftig sødme i næsen. Umiddelbart opfanges ikke whisky i duften.

Tim's Original Whisky Balls

Tim’s Original Whisky Balls

Palette:

Ganske som i duften er chokolade fremtrædende i smagen. Der smages sødmefuld mørk belgisk chokolade. Hurtigt følges op med tydelig sødme fra den chokoladebrownie, der udgør basen i denne whiskykugle. Man mærker at der er tilsat whisky til dejen under fremstillingen. Ikke at den fremtræder sprittet, men der er tydelig tilstedeværelse af en form for alkohol. Efter et pat haps af kagen kommer et hint af karamel frem. En note der er genkendelig i meget amerikansk bourbon, og i whisky lagret på ex-bourbon fad.

Afslutning:

Der er en lang eftersmag på disse kager. Sødmen fra den mørke chokolade og basis dejen i brownien hænger ved længe. Gradvist kommer en let bitterhed frem, som den som kendes i mørk chokolade med højt kakaoindhold. Tilstedeværelsen af alkohol er også ganske tydelig i eftersmagen, og man sidder næsten med en fornemmelse i munden, som når man for noget tid siden har drukket et glas whisky.

Hvad siger producenten:

“Tim’s Original Danish Exclusive Edition has its roots in a centuries old Danish cake tradition. This up-graded version has its base and inspiration from Tims famous Brownies – freshly baked and then indulged with rich Belgian chocolate pieces. Finally smoothered in melted Belgian chocolate to incapsulate all the goodness.”

Konklusion:

Dette er en glimrende kage, men man skal dog være glad for bagværk, der er båret frem af sødme. Er man fan af mørk chokolade og brownies, så kan dette være et ganske godt alternativ til desserten. Jeg tror den vil gå usædvanligt godt sammen med en klat vaniljeis, serveret med lidt friske bær. Alternativt tænker jeg den vil være fin sammen med en kop varm kaffe. Når kagen spises som den er, uden yderligere tilbehør, så kan den være et fint alternativ til den klassiske romkugle. At man samtidig ikke er i tvivl om at kuglen indeholder whisky, så giver det oplevelsen et ekstra løft. Med en pris på omkring 15,- kroner pr. kugle, så rammer den fint niveauet på diverse snitter og tørkager fra bageren. Konklusionen på denne anmeldelse af Tim’s Original Whisky Balls er, at de er et fint bud som del af en dessert, men det kræver, at man har en sød tand.