Whiskykort over Amerika – find destilleriet på landkortet

Whiskykort over Amerika

At kalde dette et  whiskykort over Amerika er måske en fejl. I USA er nok mest kendt for bourbon, så det burde måske retteligt have heddet bourbonkort over Amerika. Der produceres dog også whisky og whiskey – som eksempelvis Tennessee whiskey – så derfor valgte jeg stadig at bruge betegnelsen whiskykort på denne side. På kortet ses den geografiske placering af de amerikanske destillerier, uanset om der produceres bourbon, whisky eller whiskey. Efterhånden som jeg får flasker fra de forskellige destillerier i min samling, tilføjes et link på nedenstående kort over USA.

Kortet er til fri afbenyttelse og kan ses på Google Maps her.

Der ligger en del destillerier i USA der producerer bourbon eller whisky. Sjovt nok ligger en del af dem også i såkaldte tørre områder – det vil sige områder, hvor der ikke må sælges eller nydes alkohol. Som i Irland producerer destillerierne ofte flere brands som deres alkohol forhandles under. Der produceres alkohol, der er destilleret på majs, rug, byg og også hvede,

Nedenfor ses en guide til at manøvrere rundt på kortet over de danske destillerier, der producerer bourbon, whisky eller whiskey.

Whiskekort over Amerika

Amerikas destillerier:

 

Ud over ovenstående findes der en lang række små såkaldte craft destillerier i USA, som producerer whisky i begrænsede mængder.