Bülow New Day – Stauning Danish Whisky

Bülow New Day – Lakrids med Stauning New Make

Bülow New Day er en traditionel lakridsstang fra den danske producent Lakrids by Bülow, hvor der er tilsat new make spiritus. New make  er råspritten, som efter endt lagring i et egetræsfad, en gang bliver til whisky. I dette tilfælde, er der under produktion af lakridsen, tilsat røget økologisk new make fra det danske destilleri Stauning Whisky Distillery. Det er en new make som destilleriet også aftapper i deres serie “Curious”, som endnu ikke er blevet til whisky, men blot er en nedvandet råsprit. Det fremgår af pakken, at denne stang er kogt af Elisabet.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #339

Anmeldelse af Bülow New Day

Næse:

Lige så snart pakken åbnes, opfanger man en tydelig velkendt duft af lakrids. Det er en kombination af den klassiske søde finske lakrids, og den gamle kendte hårde engelske lakrids. Sødmen aftager hurtigt i næsen. Først efter at have smagt på lakridsen opfanges en note, der kan lede tankerne i anelse i retning af whisky.

Bülow New Day

Bülow New Day

Palette:

Der smages først sødmefuld lakrids. Ganske som i duften er det en kombination af sød finsk lakrids og hård engelsk lakrids. Langsomt men sikkert kommer en let røget note igennem den kraftige smag af lakrids. Blandingen mellem lakrids og røg giver en næsten karamel-lignende smagsoplevelse. Der smages som sådan ikke whisky, hvorimod røgen Stauning new make, fint kommer frem.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på denne lakridsstang. Eftersmagen er tydelig lakrids, der har lagt sig som et tykt lag i hele munden. Smagen af røg kommer momentvis frem i eftersmagen, og giver en let note af hårdt brændt karamel. Langsomt dør smagen ud, og man mindes længe om smagen af engelsk lakrids.

Hvad siger producenten:

“Langtidskogt og økologisk – med økologisk Stauning New Make. Til denne New Day lakridsstang har Stauning Whisky skabt deres allerførste økologiske Whisky New Make særligt til LAKRIDS BY BÜLOW. I denne ekstraordinære kombination mødes de røgede noter fra den økologiske Whisky New Make og den rå lakrids i en perfekt blanding. Det hele intensiveres af den karamellignende tekstur og den kraftige smag fra vores langtidskogte lakrids.”

Konklusion:

Dette er en god lakrids. Kan man lide kraftig smag, og tunge udtryk, der længe hænger ved i munden, så er dette et godt bud på et stykke slik. Det er naturligvis ekstra interessant, når der er tilsat spiritus fra et dansk destilleri. En lakridsstang på 30 gram koster 25,- kroner på producentens hjemmeside, så man får også lov til at betale for oplevelsen. Når det er sagt, så har jeg ikke tidligere oplevet, at smagen af lakrids kommer frem mere end en time efter, man sidst har taget en bid. Det oplevede jeg med dette stykke. Konklusionen på denne anmeldelse af Bülow New Day er, at hvis man kan lide god lakrids er den fin, men man skal ikke købe den i forventning om nævneværdig smag fra whisky.