Baileys Iced Coffee Latte – kaffe og karamel

Baileys Iced Coffee Latte – flydende Werthers Echte

Baileys Iced Coffee Latte er stammer fra firmaet Baileys beliggende i Dublin i Irland. Den lille dåse på 200 ml består af en blanding af whiskeylikøren Baileys Original Irish Cream og kaffe. Det er ikke nærme angivet hvilken whiskey producenten benytter i denne soft-drink. Det fremgår dog af hjemmesiden at “vi får vores whiskey fra en række kvalitetdestillerier, blandt andet det berømte Bushmills Distillery”, så mon ikke størstedelen er herfra.

Besøg: Producentens hjemmeside

Anmeldelse #30

Anmeldelse af Baileys Iced Coffee Latte

Næse:

Det første der rammer næsen er en tydelig aroma af kaffe. Man fornemmer også fløden fra Baileys Original Irish Cream. Man fornemmer også en vis sødme i næsen, men ikke noget, der dominerer på nogen måde. Man kan slet ikke fornemme nogen tilstedeværelse af irsk whiskey. Der er en snert af karamel i næsen.

Baileys Iced Coffee Latte

Baileys Iced Coffee Latte

Palette:

Også i paletten er det kaffe, der er det dominerende udtryk. Også her er der en tydelig tilstedeværelse af en eller anden form for mælkeprodukt, der giver en blød fornemmelse til drikken. Det leder en i retning af noget flødekaramel, eller måske det bolche, der hedder Werthers Echte, der også har denne blødhed og karamel smag. Der er ingen antydninger ef whiskey i smagen.

Afslutning:

Der er som sådan ikke den helt store afslutning på denne drik. Man sidder med lidt kaffesmag tilbage i munden, som bliver afløst af lidt tørhed. Det er en tørhed man kender fra kaffe, hvis den har været lidt for bitter.

Hvad siger producenten:

“En unik blanding af Arabica- og Robustakaffe med mælk, fin spiritus og signatursamgen af Baileys.”

Konklusion:

Denne drik imponerer ikke det mindste. Når man tænker på at denne lille dåse koster 15 til 20 kroner for 20 cl., så er det faktisk endnu mindre imponerende. Drikken leder tankerne hen på en kop kaffe med mælk, hvor man har tilsat for meget mælk og sukker. Bevares, det kan da drikkes, men en stor nydelse er det ikke. Og det kan da i hvert fald slet ikke sammenlignes med en god whisky. Konklusionen på denne anmeldelse af Baileys Iced Coffee Latte er at det ikke er den store oplevelse.