Brewer’s Reserve – Limited Edition No. 5

Brewer’s Reserve – lagret 500 dage i gamle whiskyfad

Brewer’s Reserve er en fadlagret ale på 8,5% vol. fra Fuller’s Brewery, der ligger i Chiswick i det vestlige London. Denne udgave af deres øl har lagret på gamle whiskyfad i minimum 500 dage. Det fremgår dog ikke, hvilket destilleri whiskytønderne kommer fra, eller om dette overhovedet er fra Skotland.  Øllen er flasket i april måned 2016. Alle flasker er individuelt nummererede. Her anmeldes flaske No. #02684 fra deres 5. Limited Edition.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #345

Anmeldelse af Brewer’s Reserve

Næse:

I starten, når man lige har hældt øllen i glasset,  opfanger man en syrlighed i duften. Denne syrlighed aftager dog hurtigt. Herefter er der tydelig tilstedeværelse af egetræ, der naturligvis kommer fra de imponerende 500 dage i gamle whiskyfad. Man opfanger fine noter af vanilje og karamel. Det hele underbygges af en let malt-sødme, der aldrig bliver for voldsom. Man kan tydeligt mærke i næsen at øllen er hengemt, og tankerne ledes hen på lidt fugtig kælder, der nærmes giver øllen et lidt vinøst udtryk. Man opfanger ingen humle i næsen, ligesom de 8,5% vol. alkohol heller ikke gør meget væsen af sig.

Brewer's Reserve

Brewer’s Reserve

Palette:

Smagen af denne fadlagrede øl er primært præget af en god sødme. Der fremtræder fine nuancer af vanilje og karamel, hvilket igen sikkert er et udtryk for den lange lagring i aflagte whiskyfad. Man får også i smagen en fornemmelse af fugtig kælder og “jordslåethed”, men på en god måde, hvor det bare er udtryk for en lang modningsproces. Det giver igen et lidt vinøs fornemmelse når man drikker den. Heller ikke i smagen er der mærkbar alkohol eller humle.

Afslutning:

Der er en medium afslutningen på øllen. Eftersmagen er også præget af vanilje. Den lette syrlighed, man opfangede i duften, lige da flasken blev hældt i glasset, dukker op igen i eftersmagen. Det giver øllen lidt mere tyngde, end det ret lette udtryk man ellers finder i smagen. Også eftersmagen er præget af vanilje. Den lette sødme lægger sig som et lag i munden. Et lag som føles til at blive tykkere jo flere mundfulde man tager. Man opfanger en let bitterhed til sidst.

Hvad siger producenten:

Brewer’s Reserve No.5. Aged for 18 months in 30-year-old whisky casks, Brewer’s Reserve No.5 is a full-bodied limited-edition beer, infused with the secrets of whisky-soaked wood.”

Konklusion

Dette er en ganske fin øl. På trods af imponerende lang lagring på fad, så er øllen meget diskret i sit udtryk. Dette er typisk for hengemte øl, hvor de værste kanter slibes af smagen under lang lagringstid. Det betyder at den er utrolig let at drikke, og aldrig bliver for voldsom, på trods af ret højt alkoholindhold og 500 dage i et fad, der tidligere har indeholdt whisky. Prisen på lige over 100,- kroner lyder umiddelbart rimeligt for en øl, som lagres så lang tid i en egetræstønde. Konklusionen på denne anmeldelse af Brewer’s Reserve er, at man får en utrolig behagelig øl, som tydeligt bærer præg af den lange periode på whiskyfad.