Caol Ila Moch – Islay Single Malt Scotch Whisky

Caol Ila Moch – Islay røg

Caol Ila Moch er en whisky på 43% vol. Whiskyen er fremstillet på Caol Ila Distillery, der er et af de skotske destillerier på Islay. Whisky har modnet på ex-bourbon fad. Det fremgår ikke på etiketten hvor længe denne lagring har varet, da flasken kommer uden aldersangivelse. Whiskyen er fremstillet med brug af kølefiltrering.

Besøg: Destilleriets hjemmeside

Anmeldelse #344

Anmeldelse af Caol Ila Moch

Næse:

Man mærker straks røg i næsen, når man første gang dufter til glasset. I begyndelsen er det en lidt tør aske-agtig røg. Efterhånden som lidt malt-sødme tiltager i glasset, ændrer røgen en anelse karakter, og bliver mere som den man kender fra sød pibe-tobak. I baggrunden opfanges lidt lette noter fra citrusfrugter og nyslået græs. Momentvis opfanges lidt mynte i næsen. Man mærker ikke de 43% Vol alkohol i næsen.

Caol Ila Moch - Sample

Caol Ila Moch – Sample

Palette:

Ganske som i duften, så stifter man også først bekendtskab med røgen i smagen. Det er en sødmefuld røg, som igen minder om sød pibe-tobak, eller om røget kød. Noterne fra citrusfrugter og nyslået græs, er tydeligere i smagen end i de var i duften. Der er tydelig sødme fra malten, mens lidt sødme fra modne honningmeloner mærkes fjernt i baggrunden. Et strejf maritime noter giver en smule fornemmelse af salt på læberne. Alkoholen er heller ikke tydelig i smagen.

Afslutning:

Der er en kort afslutning på denne Islay whisky. Sødmen fra malt og honningmelon mærkes stadig i munden. Momentvis kommer lidt noter af salt frem på læberne, og lidt mynte på tungespidsen. Der mærkes lidt prikken på tungen fra sort peber, der dog hurtigt er væk igen. Det hele pakkes ind i et let slør af røg, der igen forekommer en anelse tør, som den i begyndelsen også gjorde i duften. Man efterlades med lidt smag fra lys karamel i munden.

Hvad siger aftapperen:

“An absolutely straightforward, no nonsense Caol Ila. Crisp, assertive, direct and unmistakable.”

Konklusion:

Dette er en whisky på det jævne. Kan man lide typiske noter fra Caol Ila whisky, så går man ikke helt galt i byen. Den kan godt virke en anelse tynd i sit udtryk. Man kan købe en flaske for lige under 500,- kroner. I samme prisleje, og endda ofte billigere, finder man også Caol Ila 12 Year Old. Sammenligner man disse to whiskyer, så har 12 års udgaven en del mere at byde på, end det man får for pengene i denne aftapning uden aldersangivelse. Der er ganske enkelt en del mere tyngde i den dram, og denne NAS udgave virker svag og ungdommelig ved siden af. Måske den kan anbefales til nybegyndere af røget whisky. Har man bare en smule erfaring på området, så skal man nok kigge andre steder hen. Konklusionen på denne anmeldelse af Caol Ila Moch er, at det er en ung og ufarlig dram, der nok er bedst, hvis du lige har startet din whisky-rejse.

3/5 (1)