Narvorn – kaffe og whisky stout med nyt navn

Narvorn – Stout med kaffesmag tilsat whiskey

Narvorn kaffe/whisky stout er en øl på 6,9% Vol fra Løkken Bryghus ApS. På trods af beskrivelsen kaffe/whisky stout, som antyder Skotland, så fremgår det af etiketten at øllen er tilsat whiskey, som antyder Irland. På bryggeriets hjemmeside kan man finde et produktblad, hvor det fremgår, at der er tilsat Jameson whiskey, hvilket jeg mener sagtens kunne fremgå af etiketten. På produktbladet fremgår det også, et øllen har 105 EBC (hvor mørk den er) og 43 IBU (hvor bitter den er). En sjov detalje er, at øllen har skiftet navn til Narrevorn, hvilket forekommer lidt synd, eftersom bryggeriet normalt sætter de nordjyske dyder og dialekter højt. Denne mere rigsdanske stavemåde udvander efter min mening det lokale islæt. Der står dog stadig “Leverandør til Vendelboer og andet godtfolk” på etiketten. Det er den gamle udgave jeg anmelder her.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #43

Anmeldelse af Narvorn

Næse:

Øllen forekommer ved første duft utroligt indbydende. Der er en god sødme i duften. Sammen med en mørk fornemmelse i næsen, så leder det tankerne hen på mørk chokolade. Man fornemmer også lidt kaffe og cacao i duften. Der er til gengæld ikke meget, som leder tankerne hen på whisky eller whiskey, som i dette tilfælde. Humlen er også nærmest fraværende i duften.

Narvorn

Narvorn

Palette:

Smagen er – som duften – også utroligt indbydende. Her smager man også tydeligt den mørke malt, der giver en god sødme, og solid “bund” i øllen. Man smager mørk chokolade i tydelig grad. Kaffen er lidt mere tilbagetrukket, men man fornemmer den dog trods alt. Heller ikke i smagen er der noget humle at komme efter. På trods af dette har man dog stadig en form for bitterhed i munden, som måske godt kan komme fra den tilsatte Jameson whiskey.

Afslutning:

Til trods for en ganske kraftig øl i udtrykket indtil videre, så er der faktisk en ganske diskret eftersmag på øllen. Der er ikke det helt store udtryk at komme efter, men man fornemmer dog også her en god rest sødme. Modsat mange af de andre øl med whisky jeg har smagt, så aner man faktisk tilstedeværelsen af whiskey i baggrunden i eftersmagen.

Hvad siger producenten:

“Narvorn er en drilsk stout, der smager både af kaffe og whiskey. Hvis man drikker for meget Narvorn kan man blive noget narvorn og lave sjov og ballade med sine venner. Nyd en Narvorn i gode venners lag og bliv i godt humør 🙂 Kaffe/whisky stout passer godt til stærke oste og chokoladekage, eller til at nyde efter en god middag.”

Konklusion:

Overordnet er dette en yderst fornuftig øl. Den er fantastisk rund og blød i udtrykket. Den overvældende sødme kan dog næsten gå over i det kvalmende udtryk efter lidt tid. Øllen kan erhverves for omkring 30,- kroner, og det må man helt sikkert sige, at denne fine øl er værd. Særligt når man tænker på, hvilke øl man ellers kan få i det pris niveau. Den slår sig op på at være en kaffe/whisky stout – og ja, begge dele fornemmes svagt igennem øllens udtryk. Den er dog stadig langt mere øl, end både kaffe og whisky, men det er jo selvfølgelig også meningen. Konklusionen på denne anmeldelse af Narvorn er, at det er en ganske fornuftig øl, særligt prisen taget i betragtning.