Drunken Sailor – English Strong Ale tilsat Islay Whisky

Drunken Sailor – en English Strong Ale gjort stærkere

Drunken Sailor er en øl på 6,5% Vol, og der står på etiketten, at den er tilsat Islay whisky, men der står ikke hvilken whisky, der er tale om. Øllen er brygget af Baggaardsbryggeriet fra Holstebro i samarbejde med Nibe Bryghus – eller rettere – øllen er brygget af Nibe Bryghus, der har overtaget en del af sortimentet fra Baggaardsbryggeriet, efter dette er gået konkurs et par gange. Øllen er igen på vej ud af produktion, men jeg fik sikret mig en kasse i restsalg fra bryghuset.

Besøg: Bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #16

Anmeldelse af Drunken Sailor

Næse:

Den første fornemmelse man får i næsen, når man dufter til denne øl er en form for syrlighed. Ikke den syrlighed som de meget frugtige og citrusagtige humler kan tilføje til øllet, men mere eb lidt “gammel karklud” syrlighed. Der fremkommer ikke nogen form for humleduft i øllen, og man fornemmer kun svagt maltduft og maltsødme. Der fornemmes ingen whisky i duften overhovedet.

Drunken Sailor

Drunken Sailor

Palette:

Drunken Sailor er tilbyder ikke den store maltsmag. På trods af den manglende maltsmag, så har den dog stadig en relativt god sødme, uden at det på nogen måde bliver for meget og kvalmende. Også i smagen er der fuldstændig fravær af noget, der bare minder om humle. Man fornemmer kun svagt en lille bismag, som ikke plejer at være i øl. Om det er whiskyen man svagt kan ane, det tør jeg ikke sige. Den tilbyder i hvert fald ikke på en røget smag, som man normalt forbinder med Islay regionen.

Afslutning:

Der er en relativ lang afslutning på øllen, hvor munden tørrer lidt ud til sidst. Man fornemmer også her en god restsødme. Man kan heller ikke i eftersmagen opfanges det, at der specifikt er tilsat whisky til øllen. Man kan dog mærke noget, der godt kan minde lidt om det “alkohol-burn” man sommetider kan mærke, når man drikker whisky, hvilket faktisk er mærkeligt, når øllen kun holder 6,5% Vol.

Hvad siger producenten:

“Drunken Sailor er en flot ravfarvet English Strong Ale, tilsat en udsøgt Islay Whisky. Whiskyen giver en let røget duft og eftersmag.”

Konklusion:

Samlet er det egentlig en ganske hæderlig øl. Øllen har en fornuftig balance og smager ganske godt. Det er ikke en øl, der gør sig specielt bemærket på whisky smag, eller røgsmag kendt fra Islay. Havde det ikke stået på etiketten, så havde man aldrig gættet, at der er tilsat whisky til øllen. Jeg købte restlageret til en stykpris på 10,- kr. for en flaske, og det er den i hvert fald værd. Hvis man skulle op at give 30 til 40 kr. pr. flaske, som den oprindeligt har kostet, så ville prisen være for høj. Konklusionen på anmeldelsen af Drunken Sailor er, at det er en ganske fin øl, der dog ikke skiller sig specielt ud fra mængden af middelmådige øl, og måske derfor er den taget ud af produktion.