Kentucky Bourbon Barrel Ale – amerikansk fadlagret øl

Kentucky Bourbon Barrel Ale – 6 uger på bourbon fad

Kentucky Bourbon Barrel Ale på 8,2% Vol er en fadlagret øl fra Alltech Lexington Brewing & Distilling Co. i Kentucky, USA. Denne ale er lagret 6 uger på udvalgte nyligt aftappede bourbon fad, fra de lokale destillerier i Kentucky. Det er værd at bemærke, at bryggeriet også selv producerer bourbon. Øllen har vundet flere priser, og er blandt andet sølvmedalje vinder ved World Beer Championships 2017.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #180

Anmeldelse af Kentucky Bourbon Barrel Ale

Næse:

Ved første duft virker øllen ganske neutral i næsen. Der er ikke den store duft af humle i denne øl. Efter lidt tid i glasset fornemmer man dog et tiltagende sødme, som man kender fra maltfyldte øl. Samtidig er det faktisk også en sødme man kan genkende fra amerikansk bourbon.

Kentucky Bourbon Barrel Ale

Kentucky Bourbon Barrel Ale

Palette:

Også smagen er ganske neutral ved første bekendtskab. Efter et par mundfulde åbner den dog op for lidt mere. Man aner lidt frugtige noter, fra en ellers diskret humle. Det er malten og sødmen, der fylder mest i smagen. Det er kun sødmen, der antyder tilstedeværelsen af bourbon. Man kan ikke smage andet, der ellers leder tankerne hen på den amerikanske spiritus.

Afslutning:

Heller ikke her er der meget at komme efter. Den forekommer meget tynd i eftersmagen i første mundfuld. Også her udvikler den sig lidt i den positive retning efter et par mundfulde. Man fornemmer nu en form for tørhed i munden, som antyder tilstedeværelsen af egetræ fra ex-bourbon fadene. Der er også en lille antydning af vanilje i eftersmagen. Det er dog generelt en ret kort afslutning på øllen, og det er ikke en man har lang fornøjelse af.

Hvad siger producenten:

“Our Kentucky Ale is aged for up to six weeks in freshly decanted bourbon barrels from some of Kentucky’s finest distilleries. Subtle yet familiar flavors of vanilla and oak are imparted to this special ale as it rests in the charred barrels. Pleasantly smooth and robust, Kentucky Bourbon Barrel Ale may also be served as an aperitif or after-dinner drink”

Konklusion

Denne fadlagrede øl generer ingen. Den er faktisk lidt i den tynde afdeling efter min smag. Prisen på 20,- til 30,- kroner virker fornuftig. Man aner kun lige tilstedeværelsen af bourbon i smagen og eftersmagen. Det kunne være sjovt, hvis producenten gav den lidt mere tid på fadene for at give smag. Endvidere vil en forlænget lagring give lidt alder på øllen, som ofte udvikler en øl positivt, og faktisk klæder de fleste ale rigtig godt. Konklusionen på denne anmeldelse af Kentucky Bourbon Barrel Ale er, at øllen er fin nok, men en sølvmedalje ved World Beer Championships 2017 fortjener den  efter min mening ikke.