Made in the Shade – Bourbon infused Barleywine

Made in the Shade – Med Knob Creek Bourbon

Made in the Shade er en Barleywine på 9,5% vol. Den er sendt på markedet af det danske fantombryggeri Rockabilly Brew. Øllen er tilsat Knob Creek bourbon, inden den er hældt på flasker. På hjemmesiden fremgår det, at øllen har lagret på egetræ, der har ligget med bourbon, med det fremgår altså ikke af etiketten på øllen. Det står blot, at der er tilsat bourbon.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #448

Anmeldelse af Made in the Shade

Næse:

En tydelig sødme fra malten kommer frem fra glasset som det første. En sødme som kendes fra modne frugter kommer kortvarigt efter, mens karamel gradvist tager mere og mere over. Et strejf af revet ingefær ligger i baggrunden. Når man har smagt på øllen bliver smagen af karamel tydeligere. Ligeledes kommer vanilje også en smule frem i duften. Det mærkes, at det er en øl med relativt højt alkoholindhold.

Made in the Shade

Made in the Shade

Palette:

Sødmen fra malten smages også som det første. Hurtigt kommer karamel og vanilje frem i smagen. Noter man sagtens kan finde i amerikansk bourbon. Efter et par slurke af øllen, kommer en let bitterhed frem i smagen. Der smages tydeligt humle, mens bitterheden og tørheden i munden tiltager mere og mere. Momentvis opfanges den stærke ingefær, der også var tilstede i duften. De 9,5% Vol alkohol mærkes i smagen, og den kan virke en anelse sprittet i sin fremtoning.

Afslutning:

Der er en medium afslutning på denne øl med tilsat bourbon. Sødmen er stadig ganske tydelig, men er mere tilbagetrukket i eftersmagen, end den er i både både duft og smag. Bitterheden og tørheden fra humlen dominerer i afslutningen. Det giver i smule frugtig snit i eftersmagen, hvilket også var at finde i duften. Et strejf af lakridsrod opfanges lejlighedsvist. Munden tørrer slutteligt helt ud, mens varmen fra alkoholen breder sig i munden og brystet.

Hvad siger producenten:

Pickuppen sænkes i rillen og yndlingstonerne forkæler øregangen. Du læner dig tilbage og mærker glasset i hånden. Alt er godt – It’s Made in the Shade… Dette er en fyldig og vinøs Barleywine – tilsat Knob Creek bourbon. Perfekt til den gode lænestol – tilsat godt selskab og lad den rigelige malt forkæle mundhulen.”

Konklusion

Dette er en ganske fornuftig øl. Har man mod på at drikke alkoholtunge øl, og syntes det spændende med tilsat bourbon, så er dette et godt bud på en fin øl. Forventer man en let og tyndere øl-oplevelse, så skal man kigge andre steder hen. Jeg finder det ganske interessant, at det er en barleywine, hvor der er leget med bourbon, og ikke en Imperial Stout, som det ofte er tilfældet. Man kan købe en flaske på 33 cl. for cirka 50,- kroner. Sammenligner man med fadlagret øl, så matcher den meget godt prisniveauet. Konklusionen på denne anmeldelse af Rockabilly Brew Made in the Shade er, at øllen er fin, men det mest interessante er øltypen til dette bourbon-forsøg.