Salted Caramel Choc Chip Cookie – Barrel Aged Dessert In A Can

Salted Caramel Choc Chip Cookie – Barrel Aged Imperial Stout

Salted Caramel Choc Chip Cookie er en fadlagret Imperial Stout på 11,5% vol. Øllen er brygget af det norske Amundsen Bryggeri, der ligger i Oslo. Øllen går under betegnelsen “Pastry Stout”, der er en øltype som leder tankerne i retning af sødmefulde desserter. Denne udgivelse er del af bryggeriets serie “Dessert In A Can”. Denne specifikke aftapning i serien har lagret på ex-bourbon fad, men det vides ikke hvor længe den har modnet på disse fad.

Besøg bryggeriets hjemmeside

Anmeldelse #253

Anmeldelse af Salted Caramel Choc Chip Cookie

Næse:

Man dufter straks de mørke og hårdt brændte typer af malt, der er brugt i denne øl. Der følges hurtigt op med tydelig sødme. Der duftes nu tydeligt mørk chokolade, og noget som minder om havregryn med meget sukker på. Kombinationen leder tankerne i retning af havregrynskager med chokoladestykker. Man kan mærke i næsen, at det er en alkohol-stærk øl, men den kommer aldrig til at fremtræde sprittet. Det er blot med til af give øllen en mere kraftig fremtoning. Jo længere tid øllen står i glasset, jo mere kommer karamel frem i duften. Når man også har smagt på øllen, så mærkes en snert af vanilje i baggrunden.

Salted Caramel Choc Chip Cookie

Salted Caramel Choc Chip Cookie

Palette:

Ganske som i næsen, mødes du af et smagsindtryk, der minder om det man kender i kage. Der smages straks mørk chokolade, og havre småkager. Der følges hurtigt op med tydelig maltsødme og lidt bitterhed fra den hårdt ristede malt. Efter et pat mundfulde af øllen kommer citrus og bitterhed fra humlen en smule frem. Ligeledes bliver vanilje og karamel mere fremtrædende, jo længere du kommer frem i øllen. Det er noter som man kender det fra whisky, der har lagret på ex-bourbon fad. De 11,5% Vol alkohol tilføjer yderligere tyngde til øllen.

Afslutning:

Der er en lang afslutning på øllen. Sødmen fra malten fylder hele munden. Smagen fra chokolade er stadig tydelig. Dette aftager langsomt, og gør plads til mere vanilje. Der mærkes efterhånden en form for tørhed på tungen. Samme følelse som også findes i nogle aftapninger af whisky. Der mærkes samtidig en let syrlighed fra humlen på tungen. Oplevelsen aftager langsomt, og man sidder tilbage med en fornemmelse af let bitter chokoladekage i munden. Om navnet på øllen påvirker ens evner, til at bedømme øllen tør jeg ikke sige, men der mærkes faktisk også lidt salt på læberne.

Hvad siger producenten:

“MALT: Pilsner, Rye, Roasted Barley, Caraaroma, Oats, Carafa Special III, Carared .​ HOPS: Magnum. ​ YEAST: American Ale.”

Konklusion

Dette er en fantastisk øl. Der er vi helt oppe på øverste hylde. Det krævet at man kan lide tunge og kraftige øl, for det er sådan en vi har fat på her. Kan man bedre lide friske, frugtige og let-drikkelige øl, så skal man lede et andet sted. Her får man en kraftig smagsoplevelse, og en øl som holder længe i glasset. Nuvel, det får man så også lov at betale omkring 70,- kroner for. Etiketten beskriver meget godt oplevelsen, med både salt, karamel, chokolade, kage og dessert. Oplevelsen får et ekstra løft med lidt indflydelse fra øllens lagring i fadet. Konklusionen på denne anmeldelse af Salted Caramel Choc Chip Cookie Barrel Aged Dessert In A Can er, at denne imponerende øl i sandhed lever op til sit navn.